HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KÖZÖSEN A BIZTONSÁGOS TÉLI KÖZLEKEDÉSÉRT


A megszokotthoz képest megkésve, de a mindennapjaink részévé vált a hó, ezzel együtt a hóeltakarítás is. A polgármesteri hivatal és a hótakarítással megbízott Eco-Csík Kft. teszi a dolgát, de a biztonságos közlekedés érdekében meg kell tenniük a tőlük telhetőt mind a járművezetőknek, mind az ingatlantulajdonosoknak mind város lakóinak.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a közterületek tisztán tartására vonatkozóan a városgazdálkodási irányelveket meghatározó, 2004/80-as határozatot tekinti jogalapnak. A határozat ételmében a magánszemélyeknek és a jogi személyeknek egyaránt – beleértve a lakószövetségeket is – kötelességük az általuk használt lakóépület előtti járdaszakaszról eltakarítani a havat és a jeget. A hótakarításkor összegyűlt havat, jeget az úttest szélére, közvetlenül a járda mellé gyűjthetik össze, úgy, hogy a gépjárműforgalmat ne akadályozzák vele, és az esővíz-lefolyókat hagyják szabadon. A határozat azt is leszögezi, hogy az udvarról tilos a hó kihordása a járdára vagy az úttestre.

 

Tisztelettel felkérjük ezúton a lakosságot, legyenek partnereink ebben is, segítsünk egymásnak! Az említett határozat értelmében a fentiek elmulasztása szabálysértésnek minősül, és magánszemélyek esetében 78–180 lejes, jogi személyek esetében pedig 120–540 lej értékű bírság róható ki. Az önkormányzatnak viszont nem a bírságolási a célja, hanem a gyalogos forgalom biztonságosabbá tétele a városban, a lakossággal együttműködve.

 

Emlékeztetjük továbbá, hogy idén is valós időben követhetők az Eco-Csík Kft. műholdas nyomkövető rendszerrel ellátott munkagépeinek útvonala. A www.ez-gps.ro honlapon a hotalanitas@szereda.ro felhasználóval és a hotalanitas2020 jelszó használatával tekinthetik meg a hóekék útvonalát.

A polgármesteri hivatal honlapján ugyanakkor naponta közöljük az utóbbi 24 órában felhasznált csúszásgátló-mennyiségeket, és a hókotrók által megtett kilométereket hosszát.

 

Vigyázzunk együtt egymásra!

 

2021. január 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA