HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDÁBAN IS ELKEZDŐDÖTT A VÉDŐOLTÁSOK BEADÁSA


Az első csíkszeredai oltásközpont megnyitásával elkezdődött az új típusú koronavírus elleni védőoltások beadásának második szakasza. Napokon belül nyílnak a városháza által kialakított központok is.

Az egykori Borvíz utcai óvoda épületében – amelyben mentőszolgálat is működött – megnyílt ma az első csíkszeredai oltásközpont. A Kossuth Lajos utca 4. szám alatti, a megyei tanács tulajdonában levő régóta használatlan épületben 8.00 órától 20.00 óráig négy oltócsoport képes fogadni a védőoltásra előjegyzetteket. Mai helyszíni sajtótájékoztatóján Borboly Csaba megyeelnök elmondta: 150 ezer lejt fordítottak az épület gyors tatarozására.

A sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester kifejtette: nemsokára megnyílnak a polgármesteri hivatal által berendezett oltásközpontok is. Mint kifejtette: a Közüzemek Rt. (GOSCOM) épületében elsősorban felcsíkiakat (a nyilvántartások alapján 5565 krónikus beteget és 65 év fölötti személyt) várnak, a Zsögödfürdői Vendéglőben kialakított épületben pedig főként az alcsíkiakat (4567 nyilvántartott személy) fogadják.

A második szakaszban az oltást ingyenesen igényelhetik a 65 éven felüliek, a 16 éven felüli krónikus betegek, illetve a kulcságazatokban dolgozók is. Az oltásra a https://vaccinare-covid.gov.ro/ weboldalon kívül lehetőség van telefonon keresztül is bejelentkezni a 021–4144466 telefonszámon. A krónikus betegek a családorvosuknál is előjegyeztethetik magukat.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA