HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KETTES, AZAZ SÁRGA FORGATÓKÖNYVVEL KEZDŐDIK HÉTFŐN AZ ISKOLA CSÍKSZEREDÁBAN


Az iskolakezdésre vonatkozó, azonban a járványtani besorolástól különböző besorolás szerint Csíkszeredában a sárgaként is emlegetett kettes forgatókönyv szerint indul hétfőn a második iskolai félév. Egyetlen kivétellel valamennyi tanintézménynek lehetősége van a kezdésre, a Venczel József Szakközépiskola diákjai mind online oktatásban maradnak.

Országszerte zavart okoz, hogy az Oktatási Minisztérium és az Egészségügyi Minisztérium, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság nem hangolta össze a járványtani besorolást az iskolai oktatást szabályozó besorolással: járványtanilag az 1,5 ezrelék alatti települések zöld besorolást nyernek, de a jelenléti iskolakezdéshez – vagyis az egyes forgatókönyvhöz – 1 ezrelékes határérték alatt kell helyezkednie a településnek.

A félreértések iskolapéldája éppen Csíkszereda: az utóbbi napokban 1,20–1,40 ezrelék között ingadozó fertőzöttségi arány értelmében járványtanilag zöld besorolású a megyeszékhely, az iskolakezdés szempontjából azonban sárga – még pontosabban: a két említett minisztérium vezetőjének közös rendelete alapján a kettes forgatókönyv érvényesül.

Ennek értelmében Csíkszeredában jelenléttel kezdheti a második félévet minden óvodás és 0–4 osztályos tanuló, valamint a végzős évfolyamok, köztük a 8. és a 12. osztályosok. Napi online oktatásban maradnak ugyanakkor az 5–7., és a 9–11. osztályosok.

Csíkszeredában egyedül a Venczel József Szakközépiskola az, amelyik a szülőkkel való egyeztetést követően úgy döntött, hogy a hármas forgatókönyv szerint fog működni, vagyis diákjai online oktatásban maradnak. Az iskola épülete ugyanis felújításon esik át, és meglátásuk szerint ez bizonyul a legjobb módszernek.

A szintén felújítás alatt álló Kós Károly Szakközépiskola az intézmény étkezdéjében biztosítja az órákat végzősei számára, míg a Cimbora napközinek három, a Csipike napközinek pedig két csoportja a szomszédos tanintézményektől bérelt termekben vág neki a második félévnek. 

A Kori&úszás program kezdéséről a jövő héten egyeztetnek a programfelelősök az iskolaigazgatókkal, ekkor derülnek ki a gyakorlati részletek. Az oktatók és a városháza részéről folytatódhat a program, a városvezetés teljes mértékben támogatja ezeket a foglalkozásokat.

 

2021. február 5.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA