HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

EURÓPA TÉLI TRIATLON TÉRKÉPÉRE TŰZNÉK HARGITAFÜRDŐT


Országos téli triatlon és duatlon bajnokságot rendeznek február 26-án Hargitafürdőn, a következő évekre pedig Európa Kupák, sőt akár Európa-bajnokságok házigazdájává fejlesztenék a helyszínt. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, valamint a szervező egyesületek elnökei, Koncz Alexandru és Miklós Edit sajtótájékoztatón ismertette a verseny tudnivalóit. Az érdeklődők február 23-án, kedden 24.00 óráig regisztrálhatnak.

A téli triatlon három próbája a szaladás, a kerékpározás és a sífutás, a duatloné a szaladás és a kerékpározás. A téli triatlont Romániában az utóbbi években honosította meg Koncz Alexandru, a VO2MAX Sportklub elnöke, aki Miklós Edit síző olimpikonnal, az Olimpik Egyesület elnökével társulva idén Hargitafürdőt választotta az országos bajnokság helyszínéül. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az első hívószóra felkarolta a rendezvényt és társszervezője az eseménynek.

„Csíkszereda és Hargitafürdő szempontjából új irányt nyit meg ez a verseny. Közös célunk, hogy európai rangúvá fejlesszük a versenyhelyszínt” – fogalmazott a mai, február 19-i közös sajtótájékoztatón Korodi Attila, megjegyezve, hogy a város egyúttal figyelemfelkeltőnek is szánja a verseny más sportszervezők irányába, akiknek tudniuk kell, hogy Csíkszereda elkötelezett partner a versenyhelyszínek kialakításában.

A próbákat Miklós Edit mutatta be. A Tolvajos-tetőn lesz a szaladás, majd a Hargitafürdőre vezető megyei úton a kerékpáros próba. (Emiatt február 26-án, pénteken 9.30 és 12.00 óra között lezárják a közúti forgalom elől az útszakaszt.) A sportolókra Hargitafürdőn is vár még egy-egy próba: a duatlonosokra egy újabb szaladás, a triatlonoskra sífutás. Bár nem túlzottan technikásak a pályák, a sprintverseny jelleg miatt mégis nehéznek mondhatók – fejtették ki a szervezők.

Koncz Alexandru „Sasa” kifejtette: február 23-án, kedd éjfélig nevezhetnek be a versenybe ezen az oldalon, csakis azok, akik rendelkeznek az Országos Triatlon-szövetség licencével. A licencet online lehet igényelni, orvosi igazolás alapján. Nemcsak profik, hanem amatőrök jelentkezését is várják.

Bővebb leírást az esemény facebook-oldalán találnak.

 

2021. január 19.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA