HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

LÉTREJÖTT A CSÍKSZEREDAI IFJÚSÁGI EGYEZTETŐ TANÁCS


Csíkszereda Önkormányzatának mai, február 26-i ülésén jóváhagyták a Csíkszeredai Ifjúsági Egyeztető Tanács létrehozását. A csíkszeredai fiatalok érdekképviseleti szervezete havonta ülésezik és értelemszerűen az ifjúságot foglalkoztató kérdésekben egyeztetnek.

A Csíkszeredai Ifjúsági Egyeztető Tanács létrehozása már az önkormányzati választásokat megelőző kampány idején célkitűzés volt. A Trandafir-Orbán Tímea képviselő által kezdeményezett tervezet most érett be: az önkormányzat a február 26-i soros ülésén egyhangúlag elfogadta a tervezetet.

A tanácsnak tagja egy-egy képviselője a Csík Terület Ifjúsági Tanácsának, a Sapientia Hallgatói Önkormányzatának, a Csíkszeredai Diákszövetségnek és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságnak, valamint további ifjúsági képviselők, illetve Csíkszereda polgármestere. Valamennyi középiskola nevesítheti saját képviselőjét a tanácsba. A testület havonta ülésezik, és a tanügyi kérdésektől a lakhatási témákig számos kérdéskört magában foglal.

Korodi Attila polgármester a tanácsülésen elmondta: nagy reményeket fűz a létrehozott szervezethez, mert azontúl, hogy intézményes hátteret biztosít a sajátosan ifjúsági kérdések rendszeres egyeztetésének, kineveli a jövő közéleti szerepvállalóinak nemzedékét. 

„Ha ma a fiatalokra odafigyelünk, ha mostani döntéseink az ő hangjukat képviselik, akkor tíz év múlva, tizenöt év múlva abban a városban fognak letelepedni, élni, családban gondolkodni, amelyik az ő hangjuknak az eredménye” – fogalmazott Korodi Attila.

 

2021. február 26.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA