HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELKEZDŐDÖTT AZ ÚTHÁLÓZAT JAVÍTÁSA


Az időjárás lehetővé tette, hogy nagyobb léptékben elkezdődjön Csíkszeredában az úthálózat javítása: a hidegaszfalttal való kátyúzásnak már a közepén járunk, és előkészítették a nagyobb léptékű javításokat is. Mindez a költségvetés függvényében módosulhat.

 

A polgármesteri hivatal szakirodája a helyszíni ellenőrzések és a lakossági bejelentések alapján 25 aszfaltozott utcát tartalmazó listát állított össze, ahol a meglyukadt útfelület miatt sürgető a mihamarabbi beavatkozás. A február végén elkezdett kátyúzás már javában folyik, mivel a hidegaszfalt tulajdonságai megengedik akár fagyos, de csapadékmentes időben is a bedolgozást. A most használt típust széles körben – repülőterek, autópályák, kikötők aszfaltozásakor is – alkalmazzák.

Készülnek a kavicsozott utcák javítására is: a listán 22 olyan utca szerepel, amely nem aszfaltozott, és ezeket akkor tudják javítani, amikor tartósan fagy- és csapadékmentessé válik az időjárás.

A legnagyobb „falatok” ezúttal is a javításból történő aszfaltozások, amelyek nem összetévesztendők a külön beruházásból megvalósuló útfelújításokkal. Tavaly nem sikerült leaszfaltozni a Mérleg utcai tömbházak belső udvarát, ezt a tervek szerint idén pótolják. A Pacsirta sétányon, korábban elbontott garázsok helyén két helyszínen folytatódik az aszfaltozás. A legjelentősebb beavatkozás idén is a Hunyadi János utcán történik: ezúttal a Szentlélek utcai körforgalomtól a tűzoltóságig terjedő szakaszt javítják kétrétegű aszfalttal, és ha a költségvetés megengedi, a Szék útja felőli szakaszát is megjavítják, akárcsak az azzal párhuzamos Szentkirály utcát. Ugyancsak a költségvetés elfogadása után derül ki, hogy karbantartási alapokból felújítható lesz-e a Decemberi forradalom utca, amelynek javítása nagyban függ a szomszédos Octavian Goga sétány átfogó felújításának ütemétől is.

 

2021. március 4.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA