HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

LEKAPCSOLSZ?

Föld órája 2021


Egyórás villanylekapcsolással a csíkszeredaiak ebben az évben is megmutathatják – ha csak szimbolikusan is –, hogy nem közömbös számukra a környezetük. Városunk idén is csatlakozik a Föld órája elnevezésű kezdeményezéshez, így 2021. március 27-én, szombaton 20.30 és 21.30 óra között szünetelni fog a közvilágítás a város központjában.

Minden év márciusának utolsó szombatján este egy órán át sötétbe borul a bolygó. A Föld órájához csatlakozó háztartások, intézmények, települések 60 percre lekapcsolják a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben indult hódító útjára Sydneyből, egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. Románia 2009-ben csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF – World Wide Fund for Nature) nemzetközi akciójához, amelynek célja a globális éghajlatváltozásra való figyelemfelhívás, valamint az energiatakarékosságra való buzdítás.

 

Kapcsolódjunk minél többen és kapcsoljunk le minél többet március 27-én 20.30-kor, a Föld Óráján!

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA