HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ADÓFIZETÉS CSÍKSZEREDÁBAN: MEGUGROTT AZ ONLINE BEFIZETÉSEK SZÁMA


A ghiseul.ro portálon idén három hónap alatt többen törlszetették a helyi adóikat, mint tavaly hat hónap alatt: közel 1800-an éltek az online befizetés lehetőségével. A növekedés biztató, de a városvezetés célja ennél is jobb arány elérése.

 

 

A természetes személyek mindhárom adónemet (épület-, telek- és gépjárműadó), a jogi személyek az épületadót törleszthették 10 százalékos kedvezménnyel március 31-ig. A magánszemélyek így összesen 5 192 764,79 lejt, a jogi személyek 7 265 373,43 lejt törlesztettek az első negyedévben.

Beszédes adat, hogy míg 2019 első három hónapja alatt 508-an, 2020-ban pedig a járványhelyzet miatt január 1-jétől június 30-ig 1360-an törlesztették adójukat a ghiseul.ro portál szolgáltatásán keresztül, addig 2021-ben ez a szám 1793-ra nőtt. Tehát idén három hónap alatt többen használták az online platformot, mint tavaly hat hónap alatt.

Az online adófizetés térnyerése nagyban köszönhető az erre irányuló városházi kampánynak, Korodi Attila polgármester szerint azonban még sokat kell fejlődnünk ezen a téren. Bőven van, amiből meríteni: további 2372 kifizetés banki átutalással, 22 382 kifizetés azonban személyes ügyintézéssel történt. A pénztárban fizetők közül 4779-en használtak bankkártyát.

„Feltett szándékunk a bürokratikus folyamatok egyszerűsítése, így az online adófizetés, a sorbanállás elkerülése is célkitűzésünk” – fogalmazott Korodi Attila polgármester. A ghiseul.ro használata egyszerű, de amennyiben problémák adódnak, bizalommal forduljanak segítségért a polgármesteri hivatal Adó- és illetékosztályához az impozite@szereda.ro e-mail címen.

 

2021. április 8.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA