HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÖT CSÍKSZEREDAI SZOCIÁLIS LAKÁS ÉPÍTÉSÉÉRT INDULTAK ÚTNAK


Nemzetközi jótékonysági szervezet öt szociális lakás építését tűzte ki céljául mélyszegénységben élő csíkszeredai családok megsegítésére. A város telket vásárol, feltételrendszert dolgoz ki a lakások odaítélésére, és tulajdonosként fenntartja az épületeket. A kezdeményezésről sajtótájékoztatón számolt be Sógor Enikő alpolgármester és a kezdeményező Florin Mihaly.

 

 

A Youth with a Misson (YWAM) nemzetközi jótékonysági szervezet Homes of Hope elnevezésű missziójának kolozsvári tagja, Florin Mihaly kezdeményézésre öt szocális lakás épülhet Csíkszeredában. A kezdeményező a január 7-i csíksomlyói tűzvész nyomán kereste meg a jótékonysági kezdeményezés ötletével Csíkszereda városvezetését, a megvalósuló lakások azonban nemcsak a károsultak számára biztosít majd lakhatást.

„Csíkszeredában a szociális lakások száma egyelőre nem kielégítő, ezért örömmel fogadtuk a szervezet kezdeményezését. Három vállalásunk van a projektben: telket vásárolunk, kidolgozzuk az odaítélés feltételrendszerét, és fenntartjuk a majdani házakat” – mondta el Sógor Enikő, megjegyezve, hogy a házak nem csak romák számára épülnek.

A házak értékét adományokból gyűjtik össze, ennek jegyében hat szervezeti tag elindult Csíkszeredából Kolozsvárra. Útközben készpénzt is gyűjtenek, de főként facebook-oldalukon folytatnak kampányt a banki átutalások végett.

„Más országokban is – például Spanyolországban és az Egyesült Államokban – vannak szimpatizánsaink, akik figyelemfelkeltő gyaloglásra indulnak azért, hogy összegyűljön a szükséges összeg. A házakat kalákában építjük meg, idén júliusban fogunk neki” – fogalmazott Florin Mihaly. Az 54 négyzetméteres típusházak értéke 8500 euró, és ebből az összegből részlegesen be is bútorozzák a lakásokat.

 

Az adományozáshoz szükséges banki adatok a következők:

Számlatulajdonos (beneficiar): Asociaţia Creştină Caritabilă Tineri Pentru Misiune

Bank: Transilvania Bank

Bankszámlaszámok:

  • BTPay: RO34BTRLRONVBSG090312902
  • banki átutalással: RO14BTRLRONCRT0090312904

 

2021. április 21.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA