HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDA VISSZAKERÜL A MOTORSPORTOK TÉRKÉPÉRE


Másodosztályú hegyibajnokság házigazdája lesz hétvégén Csíkszereda, a hosszú távú együttműködés csírája azonban előrevetíti, hogy jövőre már élvonalbeli versennyé erősödjön a hargitafürdői futam. Az első alkalommal megrendezett szombati Hargita Hill Climb Challenge (Ritner Béla-emlékverseny) felvezetéseként péntek délután tizenöt versenyautót tekinthetnek meg Csíkszereda főterén. Szombaton útlezárás lesz a Hargitafürdőre vezető megyei úton.

 

 

A motorsportok csíkszeredai ünnepének alapjait fektette le az AT Motorsport, a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Hargita Megye Tanácsának közreműködésével létrejövő másodosztályú hegyibajnokság. Az április 24-i Ritner Béla-emlékverseny tudnivalóiról Korodi Attila polgármester, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Adrian Teslovan, az AT Motorsport elnöke, valamint László Róbert szervezési igazgató sajtótájékoztatón számolt be.

„Csíkszereda az országos mezőny szintjén is kiemelkedő versenyzőket tudhat magáénak, és a motorsportok helyi képviselőit azzal tudjuk a leginkább megtisztelni, ha rangos versenynek biztosítunk helyszínt. Üzenet feléjük, hogy a polgármesteri hivatal partnerük ezekben a törekvésekben, és a megyei tanáccsal együtt érdekeltek vagyunk abban, hogy az ilyen és hasonló versenyeket összekapcsoljuk a turisztikai kínálatunkkal. Célunk, hogy jövőre elsőosztályú versennyé erősítsük a hargitafürdői hegyibajnoki futamot” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

„Amikor elkezdtük a hargitafürdői útszakasz felújítását, akkor a vendéglátás, turizmus szempontjából erre az útszakaszra erőforrásként tekintettünk. Együtt dolgozunk a várossal ebben a projektben, hisszük, hogy a sportélet fejlesztését a megye és a megyeszékhely együtt eredményesebben tudja felvállalni és képviselni” – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Adrian Teslovan kifejtette: örül, hogy Csíkszeredát visszahelyezhetik a motorsportok romániai térképére, és osztozik az elköteleződésben, miszerint ez csupán a kezdete egy hagyománnyá váló rangos sporteseménynek. Rámutatott: a LookSport televíziócsatorna négyórás élő közvetítést biztosít, Hargitafürdőre irányítva az autóversenyzés hazai rajongóinak figyelmét.

A technikai tudnivalókról László Róbert számolt be. Hangulatfokozóként pénteken 17.00 és 19.00 óra között kiállítanak tizenöt versenyautót Csíkszereda főterén. Hangsúlyozta: ez nem csapatbemutató lesz, de a helyi versenyzők és a legismertebb résztvevő pilóták autói – köztük formaautók is – mindenképpen kuriózumnak számítanak, amelyeket érdemes megmutatni a csíkszeredaiaknak.

A versenynapon, szombaton délelőtt szabadedzések lesznek, a futamok – három időfutam lesz – délután kezdődnek. Ehhez igazítva 9.00 és 13.00, valamint 14.00 és 18.15 óra között lezárják a forgalmat a 138A jelzésű megyei úton. A versenyen 35 pilóta indul, és a két legjobb futamidő alapján hirdetnek összetettben győztest. Országos premierként 500 eurós pénzdíjban részesítik a King of the Hill címet elnyerő, a leggyorsabb futamidővel rendelkező versenyzőt.

A járványügyi korlátozások miatt az útszakasz mentén nem lesznek nézők számára kialakított helyszínek, de a vonatkozó előírások betartásának feltételével a Tolvajos-tetőn LED-képernyőn nézők számára is élőben követhető lesz a verseny.

 

2021. április 22.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA