HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDA ÖNKORMÁNYZATA FONTOSNAK TARTJA A NAGYCSALÁDOK TÁMOGATÁSÁT


A nagycsaládos kártya felmutatásával a három vagy ennél több gyermeket nevelő, valamint az egyedülálló szülők a kulturális intézmények saját előadásain, programjain, a városi tömegszállításban, a Csíki Csobbanóban és a VSK Csíkszereda eseményein részesülnek kedvezményben. A június 1-jétől induló kedvezményrendszer keretjogszabályát a májusi rendkívüli ülésén hagyta jóvá az önkormányzat.

„Azzal szembesültünk, hogy hosszú időn keresztül nem volt egy egységes, az önkormányzat által meghatározott családtámogatási politika, az alintézmények szolgáltatásaihoz való hozzáférést illetően. Sógor Enikő alpolgármesternek köszönhetően sikerült egy olyan átlátható rendszert kidolgozni, amelyben nagyon kevés a bürokrácia. A nagycsaládokat támogatnunk kell, hiszen ők képezik a közösség szilárd alapját” – indokolta a program fontosságát Korodi Attila polgármester.

„A központi lakossági nyilvántartó adatai szerint a városban hozzávetőleg 450 nagycsaládot tartanak nyilván. Ők azok, akik nagyobb részt vállalnak a társadalmi teherből, miközben ők garantálják leginkább a megmaradásunkat és fenntartható jövőt” – fogalmazott Sógor Enikő alpolgármester, aki örömmel jelentette be, hogy  Csíkszereda is belépett azon önkormányzatok sorába, amelyek fontosnak tartják a nagycsaládok támogatását.

A program részleteit ismertetve az alpolgármester elmondta, a magasabb fokú életminőség biztosítását, a külöböző közszolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáférés biztosítását tűzték ki célként. A kedvezményeket a legalább három gyermeket nevelő családok vagy egyedülálló szülők vehetik igénybe, ha a gyermekek közül legalább egy 18 éven aluli, illetve ha a család állandó csíkszeredai lakhellyel rendelkezik, a szülők egyike alkalmazotti státusban van, napirenden vannak a helyi adók befizetésével, és az ellátásukban levő gyermekek rendszeresen járnak iskolába, óvódába. 

A nagycsaládos kártyát a polgármesteri hivatal Szociális igazgatóságán, a  28-as irodában lehet igényelni naponta 9.00–13.00 óra között. Az igényléshez szükséges aktacsomónak tartalmaznia kell a típuskérést, a családtagok személyigazolványainak vagy a születési bizonyítványoknak a másolatát, valamint a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, továbbá az alkalmazotti státust igazoló okiratot (munkaszerződés/igazolás), a saját felelősségre tett nyilatkozatot az ellátásban levő gyermekekre vonatkozóan és az oktatási intézmény által kibocsájtott igazolást.

A program további részleteiről a polgármesteri hivatal honlapján a Közérdekű információk / Szociális igazgatóság menüpont alatt olvashatnak. Itt található a szabályzat, a kitöltendő típuskérés és a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat is.

A kártya felmutatásával – a teljesség igénye nélkül – az alábbi kedvezmények érvényesülnek: 30 lej helyett 10 lejért válthatnak jegyet a nagycsaládosok a Csíki Játékszín előadásaira, az Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes műsorait 25 helyett 10 lejért tekinthetik meg, míg a Csíki Múzeum tárlataira 15 helyett 10 lejért léphetnek be.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA