HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉST AJÁNL A VÁROSHÁZA A GAZDASÁGI SZEREPLŐKNEK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az elmúlt időszakban öt egyeztetésre hívta meg a csíkszeredai gazdasági szereplőket. Ezen alkalmakkor Korodi Attila polgármester személyesen is találkozott az élelmiszeri kis- és nagykereskedőkkel, az ipari termelőkkel, az egyéb típusú kereskedelmi egységeket működtető vállalkozókkal, illetve a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), a Hargita Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Csíki Vállalkozók Egyesülete (CsVE) és a Román Patronátus Hargita megyei képviselőivel.

A találkozók olyan együttműködések előszobáit teremtették meg, ahol a jövőben a városháza és a helyi vállalkozók rendszeresen együtt dolgoznak a felmerülő problémák megoldásaiban, elősegítve ezzel a kiskereskedők életben tartását, a nagykereskedők számára a logisztikai problémák kezelését, az infrastruktúra fejlesztését és a beruházások bevonzását is.

„Több ipari termelésben érdekelt vállalkozás magasabb számú munkahelyet és több beszállítót is jelent, ez pedig a helyi vállalkozásoknak is kedvez, ezért partnerek vagyunk minden ilyen jellegű vállalkozás tevékenységének a bővítésében vagy újak bevonzásában” – hangsúlyozta a polgármester a találkozókat követően.

A sajátos gazdasági működési kérdések mellett az anyanyelvhasználat, a kétnyelvűség kérdéskörét is körbejárták. A Sapientia EMTE-vel partnerségben, együttműködve a nagykereskedőkkel folyamatos utánkövetés kezdődik a kétnyelvűségnek a kereskedelemben való alkalmazását illetően, amely egyértelmű visszajelzéseket nyújt mindkét fél részére.

A polgármester azt is elmondta, javasolni fogja az önkormányzatnak gazdasági kerekasztal, vagyis konzultatív tanács létrehozását, ahol a vállalkozók szövetségei, a kereskedelmi és iparkamara, a polgármesteri hivatal és a városi tanács képviselői rendszeresen megvitatnák a város gazdaságát érintő és élénkítő kérdéseket, amely a későbbiekben a polgármesteri hivatal működésének javításában, programokban és beruházások bevonzásában köszön vissza.

Az együttműködés hatékonysága és a megoldandó problémák azonnalisága érdekében – a székelyföldi polgármesteri hivatalok közül elsőként – létrehozták a városházán a gazdaságfejlesztési irodát, amely lehetőséget teremt arra, hogy szakemberek segíthessék a helyi vállalkozók és a városháza közötti információcserét, ezáltal pedig Csíkszereda gazdaságát.

A város gazdasági működése Csíkszereda mozgatórugója. Ehhez olyan rendszerekre van szükség, amelyekben az önkormányzat és a vállalkozók között lehetővé válik az információk áramlása, annak érdekében, hogy a legjobb döntések születhessenek Csíkszeredában.

 

2021. május 27.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA