HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A FOLYAMATOS ESŐS IDŐ HÁTRÁLTATJA A KAVICSOZÁST


A pünkösdi búcsút megelőzően sikerült új kavicságyat fektetni a zarándokok által leginkább használt útvonalakon, azóta viszont a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem halad a munka a remélt ütemben. Amint alkalmassá válik a terep, Szécseny következik.

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala május 19-én kötött szerződést a Winfor Building Kft.-vel a köves utcák kavicsozására. Akkor nyomban sikerült újrakavicsozni a Szék útja mentén parkolóként használt szakaszokat, a Fodor-ház előtti „teret”, valamint a Nyeregbe vezető utcákat, azóta viszont hiába van megrendelve a szécsenyi kavicsozás, a körülmények egyelőre nem teszik lehetővé a folytatást. Csapadékos időjárás közepette ugyanis a kavicsozás „sárdagasztás” lenne, így a városháza és a kivitelező is kénytelen kedvezőbb időjárásra várni.

A prioritási lista Szécsennyel kezdődik és Csibával folytatódik. Ezeket követi a zsögödi, a somlyói, a taplocai és a nyugati ipari övezet, tervben vannak továbbá kisebb beavatkozások a lakónegyedekben is.

Az új szécsenyi utcanevekkel számolva mintegy 60 utcát érint a kavicsozás. Az országos költségvetés kései elfogadása és az esős tavasz jelentősen megnehezíti, hogy az összes helyszín sorra kerüljön, de a városháza szakirodája azon dolgozik, hogy lehetőleg valamennyi utcában elvégezzék a karbantartást.

 

2021. június 3.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA