HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MEZŐGAZDASÁGI ÖSSZEÍRÁS: TÚLLÉPTÜK A 80 SZÁZALÉKOT


A kapcsolatfelvétellel akadnak ugyan gondok, mindent összevetve azonban gördülékenyen folyik Csíkszeredában az általános mezőgazdasági összeírás. Az 1409 gazda közül 1159-nek már rögzítették az adatait.

 

 

A tízévente esedékes általános mezőgazdasági összeírás – a koronavírus-járvány miatt egyéves halasztással – május 10-én kezdődött és július 31-ig tart. A mostani az első alkalom, hogy a kérdezőbiztosok táblagépen vezetik be az adatokat. Ezúttal azonban nem vesznek nyilvántartásba minden gazdaságot, csupán azokat, amelyeknek lakói a mezőgazdasági nyilvántartás 2019-es adatai alapján több mint 15 ár mezőgazdasági területtel vagy haszonállatokkal rendelkeztek (szárnyasok esetében legkevesebb tízzel).

A Csíkszeredában mezőgazdasági területet birtokló vagy a megyeszékhelyen haszonállatot tartó gazdák közül 1409 szerepel azon a listán, amely az összeírásra kiválasztottak névsorát tartalmazza. Június végére 1159 gazdánál már lezárult az adatok rögzítése, tehát a 7 kérdezőbiztos a gazdák 82,25 százalékát már nyilvántartásba vette – tájékoztatott Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának mezőgazdasági szakirodája.

Mint megtudtuk: ritkán ugyan, de előfordul, hogy a gazdák gyanakodva fogadják a kérdezőbiztosokat. A szakiroda hangsúlyozza: a kérdezőbiztosoknak kötelességük fényképes igazolvány felmutatása, a gazdáknak pedig kötelességük válaszolni nekik. A kérdezőbiztosok kilétét a 0214144710-es telefonszámon is ellenőrizhetik.

 

2021. július 1.

 

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA