HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

SORBANÁLLÁS HELYETT AZ ELŐJEGYZÉST JAVASOLJUK


A Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában működő Személynyilvántartó Közszolgálat emlékezteti a személyi igazolványért folyamodókat, hogy elkerülhetik a sorbanállást az online előjegyzés lehetőségével.

 

Csíkszeredában a személyi igazolványok kérelmezését kétféleképpen tehetik meg: online előjegyzéssel, illetve helyszíni sorszámigénylés alapján. A közszolgálat idén az első félévben 5487 ügyet oldott meg, és az ügyintézéseknek hozzávetőleg egyharmada sorszám szerinti rendszerben történt.

A nyári szezonmunkák időszaka miatt azonban megnövekedett az igény, és az ügyfélfogadást megelőző korai órákban állandósulni kezdtek a sorbanállások. Újabban már az is előfordul, hogy nem tudják fogadni a később értkező, sorszámot kérő ügyfeleket.

A közszolgálat azt javasolja a személyazonossági okmányt igénylőknek, hogy a sorbanállással elvesztegett idő helyett éljenek az online időpontfoglalás lehetőségével az elojegyzes.szereda.ro oldalon!

A közszolgálathoz tartozó anyakönyvi iroda az év első hat hónapjában 686 születést, 88 házasságkötést és 490 elhalálozást anyakönyvezett. Az iroda ügyfélszolgálatát gördülékenyebbé tehetjük, ha alkalmazkodunk egy javaslathoz: a születési és a halotti anyakönyvezésen kívüli intézni valókat célszerű 13.00 óra előtt megoldani, így rövidebb időn belül megvalósulna az adatfeldolgozás.

 

2021. július 23.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA