HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FUTÓFESZTIVÁLRA KÉSZÜL CSÍKSZEREDA


Széleskörű médiakampány előzi meg, kulturális és gasztronómiai kísérőprogramok teszik gazdagabbá, ráadásul a Csíkszeredai Könyvvásár is kiegészíti a szeptember 17–18-i Csíkszeredai Futófesztivált (Running Festival Csíkszereda powered by Škoda). A szervezők mintegy 1500 futóra számítanak. Mert ez több lesz mint egy futóverseny!

Csíkszeredában immár húszéves hagyománya van a maratonfutásnak: a Tusnád Ásványvíz Székely Maraton már bizonyította, hogy városunk elhivatott a versenyszerű futás iránt, mostanra pedig megérett az idő a szintlépésre. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezért a Siculus Cycling Club Sportegyesülettel mindent megtesz azért, hogy nemzetközi szinten is jegyzett maratonfutást szervezzen. A Csíkszeredai Futófesztivál főbb tudnivalóiról sajtótájékoztatón számoltak be ma, augusztus 9-én a kezdeményezők. Korodi Attila polgármester a futófesztiválnak a város sport- és turisztikai életében betöltött kiemelt szerepéről beszélt, a társszervező Siculus Cycling Club Sportegyesülettel alelnöke, Koncz István az egyesület tevékenységét és a futófesztivál újdonságait hangsúlyozta, Miklós Edit pedig a technikai tudnivalókat ismertette.

A rendezvénynek új löketet adott a Škoda bekapcsolódása: a névadó főszponzor támogatása új horizontokat nyitott, így a szervezők a mércét is magasabbra tehették. A futóverseny saját kétnyelvű honlappal jelentkezett (www.runningfestival.ro), amely részletesen beszámol minden sajátosságról.

A honlapon folyamatban van a nevezés is, augusztus 15-ig ráadásul elővételben féláron válthatók meg a beugrók. Fontos tudnivaló, hogy helyszíni nevezés nem lesz, a szervezők arra kérnek mindenkit, figyeljenek erre.

Jelentkezhetnek profik és amatőrök is, öt versenyszámban: maraton (42 km), félmaraton (21 km), maratoni váltó (4x10 km), terepfutás (7 km) és családi futás (2,5 km).

A szombati maratonfutást pénteken éjszakai terepfutás előzi meg, ez a Jakab Antal Tanulmányi Háztól indul és a Nagy-Somlyó hegyre vezet ki, és pasta partyval zárul. Utóbbira szeretettel várják mind a terepfutásról beérkezőket, mind azokat, akik a másnapi versenyszámokra készülnek. Szombaton reggel indul a maraton, a félmaraton és a váltó, majd délután a családi futás. Az útvonal csíkszeredai és környékbeli látványosságok előtt halad el. A városközpontból indulva Taplocára, onnan a Nagymező utcán Csíkpálfalva irányába szaladnak a résztvevők, Csíkdelnén tesznek egy kört, majd visszafordulnak és Csomortán felé kanyarodva végül Csíksomlyón át jutnak vissza a városközpontba. Délután pasta party keretében lazulhatnak a futók, a díjátadás pedig 18.00 órától lesz.

A verseny színvonalát már a fővédnökök személye is fémjelzi: Novák Károly Eduárd ifjúsági- és sportminiszter, paralimpiai bajnok, Szabó Gabriela olimpiai bajnok atléta, valamint Adrian Teslovan országos ralibajnok.

A szervezők kiemelték azt is, szívesen látnak bárkit önkénteskedni a szervező csapatba, hiszen ez a verseny az egész városról szól, nem csak azokról, akik szeretnek és szoktak futni.

 

2021. augusztus 9.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA