HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELŐKÉSZÜLETBEN A KÖVETKEZŐ HŐSZIGETELÉSI PROGRAM


A 2021–2027-es időszakra vonatkozó európai uniós finanszírozási periódus, illetve az uniós helyreállítási terv révén elérhető, hogy a hőszigetelt tömbházak aránya Csíkszeredában elérje az ötven százalékot. A lakástulajdonosi társulások szeptember 10-ig jelezhetik részvételi szándékukat.

Fontos lépés következik a város életében – fogalmazott Korodi Attila polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen a hőszigetelési program újbóli meghirdetését jelentették be. Mint mondta, Csíkszereda eddig is tisztességgel kivette a részét ezekből a programokból, az előttünk álló időszak pedig újabb lehetőségeket kínál. „Szakirodánk felkészültsége, több éves ezirányú szakmai tapasztalata mindenképp előnyünkre válik, és bízunk benne, hogy minél több lakástulajdonosi társulás csatlakozik a programhoz. Arra is készülünk, hogy a lakosságnak, az önrészükre vonatkozó hosszútávú finanszírozási eszközt tudjunk a rendelkezésére bocsátani.” – mutatott rá a polgármester.

Csíkszeredában a 296 tömbház közül 102 van már hőszigetelve, ez 34 százalékos lefedettséget jelent – számolt be Bors Béla alpolgármester, hozzátéve, hogy további 194 tömbház lehet célpontja az újabb programnak, amelyek meghatározzák a következő évek dinamikáját. Szeretnénk tisztán látni az igényeket, hogy az alapján határozzuk meg a prioritási listát – fogalmazott az alpolgármester.

A potenciális 194 tömbházat ügykezelő 104 lakástulajdonosi társulást átiratban keresi meg a polgármesteri hivatal szakirodája. Amint arról Dósa Eszter Zsuzsanna, a Projektmenedzsment igazgatóság vezetője beszámolt, az átirat mellékleteként minden címzettnek továbbítják azokat a dokumentumokat, amelyeket a lakástulajdonosi társulásoknak be kell nyújtaniuk jelentkezéskor. A júliusi önkormányzati ülésen jóváhagyott 2021/213-as számú határozat értelmében a lakószövetségek jelentkezési iratcsomójának tartalmaznia kell a lakástulajdonosi társulás közgyűlésének határozatát a programba való jelentkezés jóváhagyására, a lakástulajdonosok listáját aláírással (min. 2/3-os beleegyezés), a tömbház műszaki adatlapját, az aláírt megbízási szerződést és a nem lakásként használt vagy nem magánszemély tulajdonában levő ingatlanok esetében a tulajdonos nyilatkozatát, amelyben vállalja a hőszigetelés teljes (100%-os) költségét.

A lakástulajdonosi társulások 2021. szeptember 10-ig jelezhetik a hőszigetelési programhoz való csatlakozási szándékukat.

 

2021. augusztus 13.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA