HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJRAASZFALTOZZÁK A DECEMBERI FORRADALOM UTCÁT


Alapos javításon esik át a következő hetekben a Decemberi forradalom utca: újraaszfaltozzák az úttestet, egyik szakaszon pedig a járda is megújul – a javítás idejére időszakos útlezárásokkal kell számolni. A nyári karbantartásnak ez lesz a fő helyszíne, de aszfaltozás kezdődik a Nicolae Bălcescu utcában és a Szék útján is.

 

 

A Decemberi forradalom utca aszfaltja meglehetősen tönkrement, ezért nem elég a kátyúzás: új aszfaltréteg szükséges az úttestre. Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának megbízásából augusztus 16-án, hétfőn kezdik el a meglévő útburkolat felmarását, majd új aszfaltréteg terítését. A munkálat idejére időszakos útlezárásokkal kell számolni a református templomtól a Temesvári sugárútig terjedő szakaszon. Az autóvezetők lehetőleg kerüljék el a helyszínt!

A járda is megújul a közpénzügyi igazgatóságtól a Márton Áron utcáig tartó részen, a megyei könyvtár oldalán. Az ezzel szemben levő szakaszon az Octavian Goga lakónegyed általános felújításának keretében újul meg a járda, míg a Gál Sándor tér melletti szakaszon a tér közelgő felújításakor.

Augusztus 17-én, kedden két másik helyszínen is összefüggő aszfaltszőnyeg terítése kezdődik: a Nicolae Bălcescu utcában a Hősök utcától a Vár térig húzódó parkolót aszfaltozzák újra, a Szék útján pedig a Nagymező utcától a Fodor-ház melletti hídig terjedő szakaszon aszfaltoznak, a Caritas udvara mellett – itt egyben meg is szélesítik az úttestet. A kedden kezdődő munkák helyszínén legfeljebb félsávos forgalomkorlátozások várhatók, teljes útlezárás nem.

 

2021. augusztus 13.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA