HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A LIVIU REBREANU ÉS A VENCZEL JÓZSEF ISKOLA DIÁKJAI IS MEGÚJULT ÉPÜLETBEN KEZDHETIK A TANÉVET


Végéhez közeledik az elmúlt évek legátfogóbb tanintézet-felújítási sorozata. Az európai uniós társfinanszírozásból megújuló tizenegy tanintézményből már csak négy vár befejezésre, szerdán és csütörtökön átvételezték ugyanis sorban a hatodik és hetedik korszerűsített iskolaépületet. A Liviu Rebreanu Általános Iskola és a Venczel József Szakközépiskola új köntösben néz az 2021/2022-es tanév elé.

 

„Ilyennek kell lennie egy iskolának!” – fogalmazott Miron Carmen Luminiţa, az általános iskola igazgatónője a szerdai átvételen, majd köszönetét fejezte ki a beruházónak és az építőnek, hogy a tanintézményüket látogató óvodások, általános iskolások mostantól korszerű körülmények között tanulhatnak.

Mindkét tanintézményt a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany- és fűtéshálózatát, akárcsak a nyílászárókat. A Liviu Rebreanu iskolánál a tetőszerkezet javítása és a héjazatcsere is a munkálatok részét képezte. Felújították a mellékhelyiségeket, fotovoltaikus és ventillációs (légcserélő) rendszert telepítettek. A Venczel József Szakközépiskolában bojler biztosítja a melegvizet, míg a Liviu Rebreanu Általános Iskolában napelemes rendszer. Mindkét épület akadálymentesen megközelíthető és bejárható a mozgásukban korlátozott személyek számára is.

A Liviu Rebreanu Általános Iskolának a csíkszeredai Tectum Company Rt. által végzett felújítása 5,9 millió lejbe került. Ennek több mint 60%-át (3,6 millió lejt) a helyi költségvetésből biztosította a város, az Európai Unió közel 2 millió lejjel, míg a központi költségvetés 304 ezer lejjel támogatta a beruházást.

A Venczel József Szakközépiskola felújítási munkálatainak összértéke közel 6,4 millió lej, ebből 2,6 millió az Európai Unió, míg 394 ezer lej a román kormány hozzájárulása. A helyi költségvetést 3,4 millió lejjel terhelte a beruházás. A kivitelezést a bukaresti Niliten Construcţii végezte.

 

2021. augusztus 26.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA