HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

TERMELŐCSARNOKOT HOZNA LÉTRE A CAOLA CSÍKSZEREDÁBAN


Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a magyarországi Caola Kozmetikai és Háztartási Vegyipari Zrt. és a Sapientia EMTE Csíkszereda Kara. A második legrégebbi magyar tulajdonú vállalkozás termelőcsarnokot hozna létre Csíkszeredában zöldmezős beruházásként.

 

 

„Csíkszereda Önkormányzata úttörő lépésre szánta el magát, olyan szerepet vállalt a gazdaságfejlesztés terén, mint még soha” – vezette fel ma, augusztus 27-én sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester, rámutatva arra, hogy az idén létrehozott városházi gazdaságfejlesztési szakiroda a szerepének megfelelően befektetőt vonzott Csíkszeredába.

A kozmetikai, egészségügyi, szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó Caola Zrt.-t dr. Bándi Imre tulajdonos-vezérigazgató mellett Papcsák Ferenc ügyvéd és dr. Hannya Nimer vezérigazgatói tanácsadó képviselte. Dr. Bándi Imre vezérigazgató kifejtette: a Caola a második legrégebbi magyar tulajdonban levő vállalat. 1831-ben hozták létre, majd a privatizációt követően hanyatlásnak indult, és magyar kormánytámogatással tavaly sikerült ismét fejlődési pályára állítani. A magyarországi Martonvásáron épül jelenleg telephelye, a második termelőcsarnokot pedig Csíkszeredában képzelik el. Mint elmondta, első lépésben 4000 m2-es csarnokban gondolkodnak, amely 50-60 munkahelyet biztosít, a kereslet alapján pedig bővíthető a termelőegység.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede arról biztosította a feleket, hogy az egyetem mindent megtesz a szükséges humánerőforrás biztosításáért, nyitott arra, hogy a tananyagát az új kereslethez igazítsa.

A gyár telephelyére vonatkozóan több javaslat közül választ a Caola, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala pedig minden segítséget megad, amit önkormányzatként megadhat. Korodi Attila hangsúlyozta: ha egy tőkeerős új gyár létesül Csíkszeredában, az a beszállító ágazatokban is nagy előrelépést jelent a helyi vállalkozásoknak.

 

2021. augusztus 27.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA