HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FONTOS DÖNTÉSEK SZÜLETTEK OKTATÁSI TÉREN


Új tipegő csoport indul, a felső tagozatos Waldorf-oktatás egy része a városközpontban folytatódik, fejlesztik az önkormányzati bölcsődét és kezdődhet a Micimackó Napközi Otthon felújítása kivitelezésének közbeszerzése – egyebek mellett ezekről döntöttek a helyi önkormányzat mai ülésén.

 

Csíkszereda Önkormányzatának augusztusi soros ülésén több olyan napirendi pont szerepelt, amelynek témája az óvodai és iskolai oktatás.

Jóváhagyták egyrészt a Kis Herceg Napközi Otthon kérelmét arra vonatkozóan, hogy az intézménynek alárendelt Cimbora Napköziben a meglévő két tipegő csoport mellett egy harmadik csoport is indulhasson idén ősztől. Ugyancsak jóváhagyták a Xantus János Általános Iskola kérését, amelynek köszöhetően a Waldorf-oktatásban résztvevő 5. és 7. osztályos tanulók a Petőfi Sándor utca 39. szám alatt (a Szent Imre Ifjúsági Központban) folytathassák tanulmányaikat. Előrelépésnek örülhet az önkormányzat által működtetett bölcsőde is: a testület megszavazott 165 ezer lejt, amelyből korlát és nyílászárók felszerelésével beépítik a két épületszárnyat összekötő teraszt. Egy további határozat lehetővé tette, hogy meghirdethessék a Micimackó Napközi uniós társtámogatásából történő felújítása kivitelezésének közbeszerzési eljárását. A felsoroltak mellett pedig a Kori&Úszás program finanszírozásának folytatásáról is döntöttek.

Az önkormányzat elfogadta ugyanakkor a Lendület sétány 7. szomszédságába tervezett játszótér megvalósíthatósági tanulmányát, továbbá szociális lakások építését elősegítő telekvásárlás célszerűségi tanulmányáról is határoztak. Az is eldőlt, hogy a Transylvania Regionális Balneoturisztikai Klaszter meghívására Csíkszereda is belép az egyesületbe. Ez a lépés is alátámasztja, hogy Csíkszereda eltökélt a fürdők elkövetkező évekbeli felújításában.  

 

2021. augusztus 27.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA