HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

BEMUTATTÁK A CSÍKSZEREDAI HELYI RENDŐRSÉG IGAZGATÓJÁT


Korodi Attila polgármester bemutatta Dombi Gyulát, a Csíkszeredai Helyi Rendőrség jövendőbeli igazgatóját. A mai sajtóeseményen az elöljáró rámutattott: a közigazgatásban jártas, a sportban eredményes, köztiszteletben álló személy építheti fel az új intézményt. A helyi rendőrség többek között a közrend, a közbiztonság, a környezetvédelem terén fejti ki tevékenységét, amely a vezető szerint csak más intézményekkel együttműködve válthat hatékonnyá.

 

 

Csíkszereda Önkormányzata nehéz folyamatot zárt le: lejárt a helyi rendőrség igazgatójának a versenyvizsgája, és Korodi Attila ma a sajtó előtt mutathatta be a vizsga összes feladatát teljesítő személyt: Dombi Gyulát.

„Örülök, hogy a közigazgatásban jártas, és a sport világában is nagyon komoly eredményeket felmutató kollégával tudunk elindulni ezen a hosszú úton, amely intézményépítéssel kezdődik, majd pedig a csíkszeredaiak javára kellemesebb, kiszámlíthatóbb várost eredményez” – fogalmazott Korodi Attila.

Dombi Gyula sportolóként és edzőként is országos szinten jegyzett eredményeket mutat fel tekvandóban, végezettségét tekintve pedig pénzügyi szakember, tíz éve dolgozik a megyei tanács kötelékében belső auditorként. A Csíkszeredai Helyi Rendőrség igazgatói tisztségét október 1-jétől tölti be, és mint kifejtette, a törvényesség, a bizalom, a nyitottság, a hatékonyság, a pártatlanság és az azonos bánásmód elvei alapján kívánja vezetni az új intézményt, szorosan együttműködve más hasonló tevékenységi körben működő hatóságokkal.

A polgármester és az igazgató hangsúlyozta, hogy a szervezeti felépítést stratégiák és létszámoptimalizálás mentén kezdik el: az új vezető egyeztet a környező városok helyi rendőrségeivel, és a városvezetéssel együtt megállapítják, hogy mely területre hány alkalmazott szükséges, mert az a cél, hogy a helyi rendőrség ne legyen sem túlméretezett, sem alulméretezett. A szakaszos alkalmazások szakaszos feladatkör-átruházásokat eredményeznek majd a parkolás ellenőrzésétől az illegális szemétlerakások felelősségre vonásáig, több érintett területen. Bűnügyi eljárásokat ugyanakkor a helyi rendőrség nem folytat le.

A polgármester rámutatott: jogszabályi ellentmondások miatt országos szinten problémák merültek fel a közigazgatásban az alkalmazások terén, és ez akadályt gördíthet a helyi rendőrségi alkalmazások elé is. Bízik benne, hogy mire elérkezik az idő a létszámbővtésre, addig feloldódnak ezek az ellentmondások.

Korodi Attila azt is kifejtette, hogy az alapelképzelés szerint a helyi rendőrség büdzséje nem haladhatja meg majd a parkolási díjakból származó bevételek összegét, így a jelenlegi helyzethez viszonyítva a város költségvetésében nem fog többletet előidézni az új intézmény működtetése.

 

2021. szeptember 16.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA