HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MUTATJUK A KÖNYVEKET! – ELKEZDŐDÖTT A 6. CSÍKSZEREDAI KÖNYVVÁSÁR


Írók és olvasók, kiadók és könyvkereskedők, nem utolsósorban népes gyermeksereg társaságában elkezdődött a 6. Csíkszeredai Könyvvásár. A megnyitón Sógor Enikő alpolgármester és Márton László író köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Kaláka jól ismert dallamai csendültek fel.

Idén „iskolaidőben” nyitották meg a Csíkszeredai Könyvvásárt, így iskolás csoportok is részt vettek az eseményen – nem véletlenül, hiszen a nyitókoncert a népszerű Kaláka együttes Volt egy fakatona című műsorával kezdődött.

A fellépés előtt ketten köszöntötték az egybegyűlteket. Elsőként a házigazda Csíkszereda Polgármesteri Hivatala részéről Sógor Enikő szólt a könyvet ünneplőkhöz.

„Minden elolvasott vagy megírt oldallal többé válunk. Észre sem vesszük, hogy növekszünk, csak az tűnik fel, hogy már jobban  belátunk a valóság horizontjai mögé, és hogy holnap már még tágabb a látóhatár, amelyen átszűrhetjük a hétköznapjaink, a működésünk” – fogalmazott az alpolgármester, rámutatva, hogy az idei könyvvásárnak különlegessége az aréna „két valóságának” az együttélése. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a roma irodalommal kapcsolatos programok sajátosságai a rendezvénysorozatnak.

A Budapesten született Márton László József Attila-díjas író, drámaíró, műfordító elsősorban a gyermekekhez intézte a beszédét. Ebben megemlékezett a diktatúra évtizedeiről, amikor „el kellett dugni” a könyveket, ezzel szemben pedig milyen jó, hogy most széles körben meg lehet mutatni a kiadványokat, büszkék lehetünk a könyvek és az olvasók sokféleségére.

A Kaláka fellépését követően könyvbemutatók kezdődtek, a délután folyamán pedig pódiumbeszélgetésekkel folytatódik, majd az Eleven Költők Társaságának koncertjével zárul a könyvvásár első napja.

A részletes programot megtalálják itt.

 

2021. szeptember 16.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA