HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FONTOS GAZDASÁGI TÉMÁKAT ÉRINT AZ RMKT 30. VÁNDORGYŰLÉSE


Két év után újra Csíkszereda ad otthont a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) legjelentősebb éves szakmai rendezvényének, az idén jubileumi kiadásához érkezett 30. Közgazdász Vándorgyűlésnek. Az október 8. és 10. között zajló Új egyensúly – 30 év – múlt és jövő tematikájú vándorgyűlés több mint harminc, hazai és nemzetközi szinten is ismert és elismert előadó osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

A Romániai Magyar Közgazdász Társasággal való kapcsolat az elmúlt egy évben számos területre kiterjedt. A város gazdasági fejlesztése mellett most e rangos szakmai találkozó alapját is az RMKT és RMDSZ Csíkszereda Városi Szervezete közötti együttműködésből megszületett széleskörű partnerség képezi – mutatott rá Korodi Attila polgármester az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

Gyerkó László, a közgazdász társaság elnöke a szervezet elmúlt évbeli tevékenységeit foglalta össze, sikerként emelve ki, hogy mára már elfogadott szakmai szervezetként tartják nyilván, fontos gazdasági témákban is kérik a véleményüket. A jövőre vonatkozóan célként tűzik ki a szervezet továbbfejlődését, jelenlétének megerősítését és a szakma bizalmának elmélyítését is. A következő években is fontos célcsoportként tekintenek a diákokra és egyetemistákra, fontosnak tartják ugyanis, hogy a fiataloknak legyen rálátásuk a gazdasági témakörökre.

A vándorgyűlés idén is két tengely körül mozog: a nagyobb ívű témákat feldolgozó plenáris előadásokat a kisebb létszámmal, interaktívan zajló szekcióülések egészítik ki. A jubileumi találkozó tematikájából kiindulva a plenáris előadásokon szó lesz a jelenlegi gazdasági helyzet alakulásáról, pénzügyi irányvonalakról makrogazdasági szempontból, hatalom nélküli vezetésről és pénzügyi innovációkról – számolt be Gergely László Zoltán RMKT-alelnök.

Juhász-Borsa Orsolya, a társaság másik alelnöke a szekcióülések tematikáját ismertetve elmondta, olyan érdekes és aktuális témákat dolgoznak fel, mint a generációváltás, a járvány és infláció, a környezettudatosság és fenntarthatóság, illetve az egyensúly a közügyekben.

Zárógondolatként Korodi Attila polgármester kiemelte, az önkormányzatban már egy éve jelen vannak azok a döntések, amelyek a város gazdaságfejlesztésére összpontosítanak. Ezek alapját az RMKT által végzett széleskörű gazdasági felmérés képezi. Ennek eredménye az az akcióterv, mely megalapozta a városháza gazdaságfejlesztő irodájának létrehozását, az első szándéknyilatkozatot egy nagyobb ipari beruházásról, a coworking iroda életre hívását és lesznek még ezt a törekvést erősítő döntések a közeljövőben.

A vándorgyűlés részletes programja megtekinthető ITT.

 

 

2021. október 7.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA