HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A FŰTÉSTÁMOGATÁSSAL EGYÜTT KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁS IS IGÉNYELHETŐ


A fűtéstámogatást szabályozó törvény alkalmazási módszertana alapján nőtt a jogosultsági küszöbérték, nem változott a kizáró jellegű javak listája, kiegészítő támogatást nyújt az állam, az igénylési iratcsomók benyújtásának határidejét pedig meghosszabbították. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

 

A fűtéstámogatás mikéntjét a 2021/226-os számú törvény szabályozza, alkalmazási módszertan hiányában azonban fel kellett függeszteni az igénylését. Az 2021/1073-as kormányhatározat pontosítja a módszertant, és ez alapján a két legfontosabb újdonság a megnövekedett küszöbérték, illetve a kiegészítő támogatás bevezetése.

Az érdekelteknek első lépésben a küszöbértékeket kell figyelembe venniük: családok esetében az egy főre eső nettó jövedelem 1386 lejre növekedett, egyedül élő személyeknél ugyanez a küszöbérték 2053 lej, fűtéstípustól függetlenül.

A kérés benyújtása előtt kérjük tanulmányozzák a támogatást kizáró jellegű javak listáját!

Amennyiben a küszöbérték és a kizáró jellegű javak listája alapján is jogosultnak bizonyul, az űrlap kitöltésekor a kiegészítő támogatás lehetőségét is be kell jelölni, így az igénylő egyetlen ügyintézéssel hozzáférést nyer az alaptámogatáshoz és a kiegészítő támogatáshoz is.

A szociális segélyben és családi pótlékban részesülők esetében egyszerűbb az eljárás, a Szociális Igazgatóság adatbázisában ugyanis rendelkezésre áll már számos szükséges adat. Az érintetteknek javasoljuk, hogy igénylés előtt vegyék fel a kapcsolatot az igazgatósággal, a kérvény kitöltése ebben az esetben is kötelező.

Mivel az alkalmazási módszertan késett, az iratcsomók benyújtásának a határidejét is módosították, november 20-ra. A támogatás már igényelhető, a szükséges űrlap, a küszöbértékek részletes ismertetője és a kizáró jellegű javak listája megtalálható a városháza honlapján (www.szereda.ro) a Közérdekű információk / Szociális Igazgatóság / Szociális juttatások elérési útvonalon.

Kérjük az érdekelteket, hogy lehetőleg az online ügyintézést válasszák!

Bővebb információkat a 0266–315120-as telefonszámon, a 115-ös belsőn kaphatnak.

 

Hasznos linkek:

küszöbértékek: https://tinyurl.com/2pckwdkj

kizáró jellegű javak listája: https://tinyurl.com/55axefhw

űrlap: https://tinyurl.com/fttzx92a

 

 

2021. október 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA