HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

AZ ÁTVÉTELEZÉSSEL LEZÁRULT A CIMBORA NAPKÖZI FELÚJÍTÁSA


A Cimbora Napközi felújtása már nem befolyásolta hátrányosan az idei tanévkezdést, a mai, október 19-i átvételezéssel pedig lezárultnak tekinthető az átfogó felújítás. A beruházás kivitelezésének értéke 5,29 millió lej, ebből 2,14 millió lejt külső forrásból használhatott fel a város.

 

 

Az elmúlt évek átfogó tanintézet-felújításának keretében tizenegy iskola, óvoda, valamint bentlakás külső és belső korszerűsítése valósul meg európai uniós társfinanszírozásból. Ezeknek egyike – a sorban a nyolcadik – a Cimbora Napközi, amelynek munkálatait október 19-én átvételezte Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

A Cimbora Napközi felújítási munkálatainak értéke 5,29 millió lej, ebből 2,14 millió lej az Európai Unió és a központi költségvetés vissza nem térítendő támogatását képezi, a fennmaradó 3,15 millió lejt pedig saját alapjaiból fedezte a város.

A tanintézményt a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany-, a fűtés-, a víz- és szennyvízhálózatát, újravakolták és meszelték az összes helyiségét, és fotovoltaikus napelemrendszert szereltek a felújított tetőzetre. A kivitelező a csíkszeredai Tectum Company Rt. volt.

 

2021. október 19.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA