HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELŐSZÖR KONCERTEZIK AZ ORSZÁGBAN A LENGYEL VILÁGZENE EGYIK VEZETŐ FORMÁCIÓJA, A VOLOSI


Huszonhat európai ország, valamint Kanada, Kína, Japán, Dél-Korea és Malajzia után Románia is felkerül a VOLOSI koncerthelyszíneinek sorába. Az egyik legkülönlegesebb vonós zenei formáció romániai turnéján elsőként Csíkszeredában lép színpadra október 22-én a Csíki Moziban.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján rendkívüli meghívottal ünnepelhetünk Csíkszeredában. Az évforduló előestéjén, október 22-én a 18.00 órától kezdődő megemlékező ünnepség fénypontjaként a lengyel világzene egyik vezető formációja, a VOLOSI varázsolja el a közönséget. A világzenei piacon ugyanis páratlan, amit a színpadon elénk tárnak: öt virtuóz vonós, elképesztő energiákkal áradó zene, népzenei ihletettség, mégis teljesen egyéni hangzás. A VOLOSI a zenekar tagjai által létrehozott improvizatív zenét ad elő. Lényege a távoli zenei világok összecsapásának energiája.

„Fergeteges, eredeti zenekar.” (Robin Denselow, The Guardian), „A VOLOSI-t hallgatni és nézni olyan, mintha elvarázsolták volna az embert.” (Jun-Lin Yeoh, Rainforest World Music Festival), „A VOLOSI egy reveláció, lenyűgöző előadásuk energiája átlépi a zenei és földrajzi határokat, hogy egy teljesen ellenállhatatlan kombinációt hozzon létre.” (M. A. Kennedy, BBC) – íme néhány vélemény a nagyvilágból, amelyek alapján szinte egyértelművé válik: ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni!

A Bukaresti Lengyel Intézet támogatásával megvalósuló program az érvényben levő járványügyi szabályok betartásával zajlik. A belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott.

A Csíki Mozi 50 százalékos kapacitással működhet, 126 személy belépése engedélyezett. A védőmaszk használata kötelező.

Amennyiben a hét végéig a fertőzöttségi arány 6 ezrelék alatt marad, az eseményre érkezőknek kötelezően igazolniuk kell, hogy oltva vannak koronavírus ellen, a 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel vagy a 48 óránál nem régebbi antigén gyorsteszttel negatívnak bizonyultak. Ha viszont Ha viszont a fertőzöttségi arány meghaladja a 6 ezreléket, csak az oltottak és a fertőzésen átesettek léphetnek be.

 

2021. október 20.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA