HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

TOVÁBB JAVUL CSÍKSZEREDA KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGA


Új gyalogátjáró létesült a Hunyadi János utcán, egy meglévőt pedig – a biztonságosabb látási viszonyok miatt – „elköltöztettek” a Taploca utcán. A gyalogosok biztonságát számos más intézkedés növeli, a Nicolae Bălcescu utca felső szakaszának közelgő kétirányúsítása pedig az autóvezetők számára kedvező lépés.

 

 

Bors Béla alpolgármester és Lázár Péter, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának vezetője a taplocai Xantus János Általános Iskola előtt tartott sajtótájékoztatót ma, október 28-án a közlekedésbiztonság témájában.

A helyszínválasztást az indokolta, hogy az iskola előtti gyalogátjárót mintegy 30 méterrel feljebb újrafestették, mert a korábbi túl közel volt a kanyarhoz, így nem volt elegendő a kilátás.

A Hunyadi János utcán – a Tető utcával való találkozásnál – ugyanakkor új zebrát hoztak létre, lakossági igényt kiszolgálva.

Az átjárók biztonságossá tétele idén speciális megvilágítással folytatódik hat zebra esetében: a Nagyrét utcában a Tanorok utcánál és a Merkúr áruháznál, a Brassói úton a MIDA-nál és a Bolyai utcánál, valamint a két zebra esetében a Szív utcában a mobil műjégpálya irányába, az épülő egyházi napközi közelében. Jövőre folytatódik a speciális burkolat ragasztása vakok és gyengénlátók átkelésének megkönnyítésére, szintén folytatódnak a háromszínű felfestések, valamint a szintre süllyesztések a babakocsival, kerékpárral, rollerrel közlekedők örömére.

Az autóval közlekedők biztonsága érdekében idén 16 domború tükröt már felszereltek város szerte, négy továbbit a következő hetekben helyeznek ki a Festő Nagy István sétányon, a Szék útján, a Decemberi forradalom utcában és a Mézesek utcában. Erőteljes megvilágítást kap továbbá a frissen felújított Rét utcai vasúti átkelő is.

Az autóvezetők máris készülhetnek egy fontos forgalmi változásra: nemsokára ismét kétirányúvá válik a Nicolae Bălcescu utca Jégpálya utca és Vár tér közötti szakasza. A modosulást előkészítő munkák (forgalmi táblák kihelyezése, festés) akár már ezen a héten elkezdődhetnek – közölte Bors Béla alpolgármester.

 

2021. október 28.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA