HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ILLEGÁLIS SZEMÉTLERAKÁS ELLEN LÉPETT FEL A HELYI RENDŐRSÉG


A zsögödi városrészen történt illegális hulladéklerakásról érkezett bejelentés az elmúlt hét végén a városházára. Dombi Gyula, a helyi rendőrség vezetője személyesen végzett helyszíni szemlét. Az eset dokumentálása, majd a szemtanúk meghallgatása és egy rövid „nyomozás” után fény derült a szabálysértést elkövető személy kilétére is. A szembesítést követően az illető beismerte tettét.

A helyszínen november 5-én kiállított jegyzőkönyv értelmében az illegális hulladéklerakó személy 10 ezer lejes bírságban részesült, ugyanakkor az általa kirakott szemetet is köteles 10 napon belül összegyűjtenie.

„A közbiztonság és a közlekedés témakörei mellett nagyon fontos számomra a környezetvédelem is. Kollégáimmal együtt azon is dolgozunk, hogy Csíkszereda egy tisztább, élhetőbb város legyen” – hangsúlyozta az eset kapcsán Dombi Gyula. Mint mondta, megvannak a tehnikai eszközeik, módszereik, hogy még hatékonyabban tudjanak fellépni a szabálysértők ellen.

Rámutatott, a hatályban lévő 2021/92-es sürgősségi kormányrendelet értelmében magasak a  kiszabható büntetések. A helyi rendőrség vezetője azonban bízik abban, hogy nem a bírságok fogják eltántorítani a városlakókat a jogellenes tevékenységtől, hanem idővel sikerül felszámolni e felelőtlen hulladékelhagyó magatartást.

Ha illegális szemétlerakást észlelnek városunkban, kérjük, jegyezzék le a jármű rendszámát és jelezzék ezt a Városházi bejelentőn vagy e-mailen a helyirendorseg@szereda.ro címen.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA