HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

IPARI INKUBÁCIÓS KÖZPONT LÉTESÍTÉSÉRE ALKALMAS INGATLANT VÁSÁROL A VÁROS


Csíkszereda Önkormányzata soron kívüli ülésen határozott arról, hogy kinyilatkoztatja területvásárlási szándékát ipari inkubációs központnak és felnőttképzésnek helyet adó ingatlan megvétele céljából. Fontos lépéshez érkezett ugyanakkor a városszéli játszóterek létrehozásának folyamata is.

 

 

Csíkszereda tavaly megválasztott városvezetésének három fontos vállalása érkezett mérföldkőhöz: az önkormányzati testület az ipari inkubációs központ, a városperemen létrehozandó játszóterek, valamint a hegyimentő tevékenység ügyében is határozatot fogadott el mai ülésén.

Az ipari inkubációs központot illetően irodáknak, felnőttképzésnek helyet adó, legkevesebb 500 négyzetméteres épületet, valamint legkevesebb 1500 négyzetméteres gyártócsarnoknak megfelelő épületet keresnek raktározási felülettel. Mindehhez minimum 1500 négyzetméter szabad területnek is társulnia kell, amelyen parkolóhelyeket lehet létesteni.

„Azt szeretnénk, ha létező, de ki nem használt, közterületről megközelíthető, irodai rendszerrel, ipari csarnokkal és közművesítéssel rendelkező ingatlant vásárolhatnánk, ahol jövő év második felétől elkezdődhet a tevékenység. Mindezt együtt valósítanánk meg a Gazdasági Konzultatív Tanács tagjaival (a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamarával, a Csíki Vállalkozók Egyesületével, az Romániai Magyar Közgazdász Társaság csíkszeredai fiókjával, az IT-Clusterrel)” – mondta el felvezetőjében Korodi Attila polgármester.

A testület arról is határozott, hogy elfogadja a taplocai, a somlyói és a zsögödi római katolikus egyházközségek ingatlanfelajánlását játszóterek létrehozása céljából. Zsögödben a templom szomszédságában az út és a Fitód-patak közötti zöldövezetben, Somlyón a parókia udvarán, a taplocai egyházkerület jóvoltából pedig a csibai Szent Lőrinc-templom szomszédságában jöhet létre játszótér. Az egyházközségek 50 négyzetméteres területeket ajánlottak fel erre a célra, és 10 évre ingyenes használatba bocsátották a város javára.

Idén először történt, hogy a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat működését anyagilag is támogatná a város. Ennek előfeltételeként módosították ma a polgármesteri hivatal státusjegyzékét, és szolgáltatási szerződéssel fűzhetik szorosabbá az együttműködést.

 

2021. november 16.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA