HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

TÁVOLSÁGTARTÁSSAL, DE EGYMÁS KÖZELÉBEN – ADVENTRE KÉSZÜL CSÍKSZEREDA


Advent első vasárnapjára hangolódva Korodi Attila polgármester és Sógor Enikő alpolgármester sajtótájékoztatón foglalta össze, hogy mi minden teszi ünnepélyessé, meghitté, barátságossá Csíkszeredában a karácsonyvárást. Újdonságként idén korcsolyapálya, karácsonyi könyvvásár, meseváros is gazdagítja a programot.

 

 

Csíkszereda főterén néhány nappal ezelőtt már elkezdődött a szabadtéri korcsolyapálya szerelése. Itt, a Szabadság téren tájékoztatta a sajtót az idei programkavalkádról a város két elöljárója.

„Közös ünnepléseinkre idén is ránehezedtek a járványügyi korlátozások. Ebben a távolságtartásra kényszerítő időszakban különösen fontos, hogy a lehetőségekhez mérten mégis egymás közelében maradjunk, hitben, szeretetben. Ezért Csíkszeredában idén is lehetőség lesz a közös ünneplésre – személyes jelenléttel és online is” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A városvezető elmondta: az ünnepi díszvilágítást illetően újdonság idén, hogy a templomok mellé is díszítőelemeket helyeznek ki, és a városbejáratoknál is új elemek lesznek. Az önkormányzat 130 ezer lejt különített el arra, hogy a karácsonyi fényekkel ünnepélyessé tegye a várost.

Újdonságszámba megy a főtéri korcsolyapálya is, amelynek a működtetése a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulással partnerségben valósul meg, a társuláson keresztül pedig a megyei tanács és a szomszédos községek is közvetetten hozzájárulnak a fenntartásához. A megnyitás Mikulás környékére tervezik, és a pálya februárig várja a korcsolyázókat.

Áll már a város mindkét karácsonyfája is: a központi parkban levő ezüstfenyő és a Majláth Gusztáv Károly téri lucfenyő is magánadományból érkezett. Előbbinél díszítik az adventi koszorút, és a tavalyihoz hasonlóan itt lesznek az adventvasárnapi zenés áhítatok is.

Sógor Enikő alpolgármester kifejtette: idén az volt a cél, hogy a felkért egyházi méltóságok és kórusok szempontjából is az ifjúságra fektessék a hangsúlyt. Ezért november 28-án, vasárnap 17.00 órától Kalányos Ottó csíkszentkirályi segédlelkész tartja az áhítatot, és az Árvácska együttes énekel. A további alkalmakkor Solymosi Alpár unitárius lelkész, Bíró István református lelkész és Küsmödi Csongor Ignác, a Szent Kereszt plébánia segédlelkésze osztja meg ünnepi gondolatait, énekszóval pedig a Psalite kórus, a Csicsergők (a József Attila Általános Iskola kórusa) és Ádám Katalin és a csíkszeredai Serketáncosok járulnak hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Mind a négy alkalommal élőben közvetítjük az eseményeket a Csíkszereda Városháza Facebook-oldalon.

Változatos kirakodók várják az érdeklődőket a központi parkban és a Promenádon. A Magtárral partnerségben jön létre november 26.–december 19. között a karácsonyi gasztróforgatag: a parkban és a Promenádon hétfőtől péntekig 15–20 óra között, szombat és vasárnap 11–20 óra között vásárolhatunk meleg italokat, szendvicseket, gesztenyét, édességeket és péktermékeket.

Hétvégenként ugyanakkor tematikus vásárok lesznek: december 4–5-én a Promenádon lakásdekor és karácsonyi díszek, társas- és gyermekjátékok közül válogathatunk, a Csíki Moziban pedig könyvvásár lesz; december 11–12. között ugyancsak a Promenádon ruhákat, táskákat, ékszereket és egyéb kiegészítőket, kozmetikumokat vásárolhatunk; december 18–19-én szervezik a Delikates vásárt szintén a Promenádon, ez idő alatt pedig képzőművészeti vásáron vehetünk részt a Csíki Moziban.

Mindezek mellett újdonság lesz a központi parkban berendezett meseváros is, továbbá idén is vissztér a Mikulás vonat, köszönthetjük a kerékpáros Mikulásokat, lesznek koncertek és egyéb meglepetések.

A szabadtéri rendezvényeken bárki részt vehet a maszkviselés és a távolságtartás feltétele mellett, a zárt térben történő eseményekre azonban csak a zöld igazolvánnyal rendelkező személyeket áll módunkban beengedni.

Szeretettel várunk mindenkit: vegyenek részt a karácsonyváró programjainkon!

 

2021. november 25.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA