HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

KORÁBBAN SOSEM LÁTOTT MÉRTÉKBEN TÁMOGATJÁK A CSÍKSZEREDAI SPORTOT


A csíkszeredai sportélet számára kiemelten fontos határozatok születtek a városi önkormányzat mai ülésén: jóváhagyták a versenysportok támogathatóságának feltételrendszerét, és jóváhagyták a Csíki Sport és Rekreatív Kft. létrehozását is. Az önkormányzati cég a városi sportinfrastruktúrát és a szabadidős tevékenységeknek helyet adó ingatlanokat ügykezeli a jövőben.

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a mai, december 3-i soron kívüli ülésén egyebek mellett két fontos napirendi pontról is határozott. Az egyik tulajdonképpen a folytatása annak az országos premiernek, amelyről a novemberi soros ülés után már beszámoltunk: önkormányzati forrásból mentőövet biztosíthatnak a járványhelyzet miatti zártkapus mérkőzések folytán jelentős bevételektől eleső, kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatoknak. Ma elfogadták a pályázati felhívás szövegét és a kiírás ütemezését is. A meghirdetést követően az élcsapataink 1,8 millió lejes támogatást pályázhatnak meg a 2021-es esztendőre. A kiírás ide kattintva érhető el.

A városi tulajdonban levő sportlétesítmények ügykezelése jelenleg a Csíkszeredai VSK feladata: ő adminisztrálja az Erőss Zsolt Arénát, a Csíki Csobbanót, a Kós Károly utcai sportcsarnokot, valamint a hargitafürdői mofettát. Az Ifjúsági- és Sportminisztérium tulajdonában levő, a Csíkszeredai Sportklub ügykezelésébe tartozó Vákár Lajos Műjégpálya és a vele szomszédos gyorskorcsolyapálya is – a szaktárca ígéretének megfelelően – nemsokára városi tulajdonba kerül. Az önkormányzati testület egyhangúlag egyetértett abban, hogy mindezen infrastruktúrákat ingatlankezelő cég adminisztrálhatja a leghatékonyabban. A mai ülésen elfogadták a cég létrehozását.

 

2021. december 3.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA