HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚSZÁS: 32 ÉVES RÖVIDPÁLYÁS REKORD DŐLT MEG CSÍKSZEREDÁBAN


Több mint 350 sportoló vett részt a Csíki Csobbanóban ma záruló országos rövidpályás úszóbajnokságon, amelyen egy 1989-ben beállított csúcsot is átadtak a múltnak. Nemsokára, a szakszövetség által ígért homologálást követően a nemzetközi szabványoknak is megfelel majd az uszoda pályája, így nemzetközi tornákat is vendégül láthat Csíkszereda.

 

 

A járványhelyzet miatt tavaly elmaradt a 2018 óta Csíkszeredában szervezett országos rövidpályás úszóbajnokság, idén pedig egy fokkal kegyesebb volt a koronavírus: a tornát megszervezhette Csíkszereda, de nézők nélkül. A 64 résztvevő klub több mint 350 junior, ifjúsági és felnőtt versenyzőjét a szakmai személyzet buzdíthatta, nem is kevés sikerrel: a záróeste döntői előtt már harminc rekord dőlt meg, köztük – a Bukaresti Steaua 16 éves úszója, Bianca Costea jóvoltából – az 50 méteres női gyorsúszás 1989-es csúcsa is.

„Az ide látogatók értékelték a meglévő infrastruktúrát, és közösen azt vállaltuk, hogy a következő évi versenyre a medence már rendelkezni fog a szakszövetség homologálásával” – fejtette ki ma sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester. Az országos úszószövetség főtitkára, Matei Giurcăneanu rámutatott: amikor 2018-ban Csíkszeredába „költöztették” a tornát, sok volt a kételkedő hang, azóta viszont ezek teljesen elnémultak. A főtitkár elmondta: Csíkszereda az uszodával és a szálláshelyeivel remek házigazda.

A torna főszervezője a VSK Csíkszereda edzője, az Európa-bajnoki bronzérmes Trandafir Norbert elmondta: a pálya méretei rendben vannak, ezt szentesíti a homologálás, és azt követően rövidpályás világkupák helyszínének is megfelel majd Csíkszereda. A helyi úszókat a 16 éves Erőss Nóra képviselte, aki három számban indult (50, 100 és 200 méter mellúszás), és két negyedik, valamint egy ötödik hellyel zárt. Trandafir Norbert bízik benne, hogy jövőre a csíki úszósportot is több versenyző képviseli majd, és magán a tornán is még több részvevő lesz, nézőkkel együtt.

 

2021. december 10.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA