HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJ ÉV, ÚJ VÁROSHÁZI ARCULAT


Új arculattal vág neki 2022-nek Csíkszereda Városháza: egyre nagyobb igény mutatkozott a korábbi, mára elavult arculat lecserélésére, és a friss arculat elemei számos alkalmazási területen köszönnek vissza ezután a városháza épületében, az intézmény külső és belső kommunikációjában – a későbbiekben pedig a megújuló honlapon is.

 

 

A polgármesteri hivatal arculatváltásának igénye intézményen belül és a városlakók részéről is megmutatkozott, több szempontból pedig összefügg a készülőben levő új honlap megvalósításával is. Alapos előkészítést követően az új arculat egyes elemeit első ízben a karácsonyi üdvözleteken láthatta a közönség.

Az új dizájnvilágot – amelynek központi eleme az új logó – László Hajnalka tervezőgrafikus alkotta, a bemutatáskor pedig kifejtette: olyan logót kívánt tervezni, amely nemcsak a helyiek számára bír jelentéssel, hanem általánosan is értelmezhető. Ezért az új embléma a Csíkszereda Városháza iniciáléjából indul ki és rájátszik a hagyományos, nemrég törvényesen is jóváhagyott városcímerre: a szívből kiinduló három nefelejcsre. Stílusát illetően színben és formákban az eleganciát és a minimalizmust ötvözi.

„A szokás nagy úr. De visszanézve az elmúlt hetekben, hónapokban született anyagokat egyre inkább azt látom, hogy jó döntés volt, mert más vizuális nyelven fogalmazza meg azt, amit képviselünk. Hiszen nem a mában kell gondolkodnunk, hanem a következő tíz évben” – fogalmazott Korodi Attila az arculattal kapcsolatosan.

A dizájnt mától kezdjük el használni a közösségi médiában, és az átállás folyamatos lesz számos területen a formanyomtatványoktól kezdve a rendezvényeken alkalmazott díszleteken át az épületben található eligazító táblákig.  

 

2021. december 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA