HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

EGYÜTTMŰKÖDÉS A CSÍKI HEGYIMENTŐKKEL


A hegyimentő tevékenység elengedhetetlen része a turizmus fejlesztésének. Ezért is érzik fontosnak Csíkszereda elöljárói, hogy egy hosszú folyamat eredményeként sikerült szorosabbá fűzni az együttműködést a Csíki Salvamont Egyesülettel, és december közepén szolgáltatási szerződéssel is megpecsételni azt.  

A szerződés értelmében Csíkszereda évi 200 ezer lejjel járul hozzá az egyesület tevékenységéhez. Ennek az összegnek a keretéből segítség- és elsősegélynyújtást, a turistaútakon végzett járőrözést, illetve olyan megelőző tevékenységeket folytathat, mint például a turistajelzések felújítása, hegymászó útvonalak karbantartása vagy oktatóprogramok szervezése gyermekek számára.

Az egyesület kötelékébe tartozó 13 szakképesített hegyimentő a Csíkszereda közigazgatási területén található kijelölt turistaösvényeken és sípályákon fejtheti ki tevékenységét, tagjai számára pedig biztosítania kell az egyesületnek a megfelelő egyéni és mentőfelszerelést, a továbbképzést, illetve telekommunikációs összeköttetés lehetőségét.

Az együttműködés révén hatékonyabban végezhetik munkájukat a csíki hegyimentők, mi pedig nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat a természetben!

 

2021. december 30.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA