HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

JÖVŐ ÉV VÉGÉN ÚJ AUTÓBUSZOK ÁLLNAK A TÖMEGKÖZLEKEDÉS SZOLGÁLATÁBA


A mobilitási pályázat részeként újabb szerződést láttak el kézjegyükkel az érintett felek: ez alkalommal huszonhárom sűrített gázzal működő autóbusz vásárlását szentesítette Csíkszereda Városháza képviseletében Bors Béla alpolgármester, illetve Gabriel Stanciu, a közbeszerzési eljáráson nyertes Dutch Truck Services ügyvezetője.

Az eszközvásárlásról tartott sajtótájékoztató keretében Korodi Attila polgármester rámutatott, hogy a város által vásárolt speciális autóbuszok a helyi adottságokhoz igazodnak: 8–8,5 m hosszú, közel 2,5 m széles járművek legkevesebb 35 álló- és ülőhelyet biztosítanak, alacsony padlósak, így a kerekesszékkel közlekedők is akadály nélkül használhatják. A polgármester szerint a új buszok beszerzésével fokozottan javul a városban a tömegközlekedés: több autóbusz közlekedik majd több vonalon, nagyobb járatsűrűséggel, vonzóbbá téve ezáltal a szolgáltatást.

Az IVECO által gyártott járművek leszállítása szakaszosan történik majd: az első öt darab a kezdési parancs kiadását követő hat hónapon belül történik. A buszok fogadásának előfeltétele azonban, hogy elkészüljön a járművek telephelye – töltőállomással együtt. Ezen beruházás esetében a kivitelezési terv közbeszerzési eljárása zajlik. A teljes flotta tehát előreláthatóan a 2023-as év végére érkezik városunkba.

Gabriel Stanciu, a Dutch Truck Services ügyvezetője szerint a szerződés aláírása fontos lépésnek számít a nulla kibocsátású közlekedés irányába.

 

2022. február 2.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA