HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELKEZDŐDÖTT A HELYI RENDŐRSÉG ÁLLOMÁNYÁNAK FELTÖLTÉSE


A Csíkszeredai Helyi Rendőrség ma meghirdetett tizenkét rendőri állást, ezzel mérföldkőhöz ért az intézményépítés. Első körben a közrendészeti részleget, valamint a közlekedésrendészeti részleget építik fel nyolc, illetve négy helyi rendőrrel. A versenyvizsga végeredményét március 31-én teszik közzé.

Az önkormányzatnak alárendelt intézmény jelenléte nemsokára Csíkszereda közterületein is érezhető lesz, a Csíkszeredai Helyi Rendőrség ugyanis ma közzétette tizenkét helyi rendőri állás meghirdetését. Első körben a közrendészeti részleget, valamint a közlekedésrendészetet erősítik meg.

A közrendészeti egység munkatársai főként a város forgalmas közterületein (piac, sétálóövezet, parkok, állomások és buszmegállók környéke stb.) és a szociálisan hátrányos térségek közelében teljesítenek szolgálatot.

A közlekedésrendészeti egység munkatársai a szabálytalan parkolások, közúti szabálysértések és bűntények megelőzésében, illetve az elkövetők feltartóztatásában játszanak szerepet.

A helyi rendőrök az állami rendőrséggel szorosan együttműködve fejtik ki tevékenységüket, és fő feladatuk a megelőzés. A bűnügyi vizsgálatok lefolytatása nem tartozik a hatáskörükbe.

„Nem pusztán az a célunk, hogy munkahelyet biztosítsunk tizenkét embernek, hanem az a szándékunk, hogy tizenkét elhivatott, példamutató helyi rendőrt alkalmazva nagyobb közbiztonságot teremtsünk Csíkszeredában” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A helyi rendőrséget hamarosan adminisztratív téren is megerősítik, egy későbbi fázisban pedig következik a környezetvédelmi, kereskedelmi és építkezésellenőrzési részlegre történő toborzás is. A leendő helyi rendőröknek előbb a logikai és érvelési képességeit mérik fel, majd az erőnléti alkalmasságukat. Ezeket követi az írásbeli vizsga és az interjú, majd a sikeresen vizsgázók háromhónapos alapkiképzésen vesznek részt.

A versenyvizsgákkal kapcsolatos tudnivalókat megtalálja itt.

 

2022. február 18.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA