HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FONTOS KÖZLEKEDÉSI MÓDOSÍTÁSOKAT KÉSZÍTETTEK ELŐ


Csíkszereda Önkormányzatának mai, február 25-i ülésén előrelépés történt a vasúti gyalogos aluljáró tulajdonjoga átvételének, valamint elektromosautó-töltőállomások létesítésének irányába, továbbá a mozi állandó működéséhez is közelebb kerültünk.

 

 

Csíkszereda Önkormányzatának februári soros ülésén számos olyan határozat született, amely nagyobb léptékű megvalósításokat alapoz meg. Ezeknek egyike az a határozattervezet, amely a Fürdő utcához szervesen kapcsolódó vasúti aluljáró helyzetét rendezné. A lezárt aluljáró az állami vasúttársaság tulajdona, és hosszas előkészítés után nemrég helyszíni terepszemlén is meggyőződtek a felek arról, hogy előnyös volna a tulajdonosváltás. A város számára ez azért sürgős, mert már a vasúti felüljáró híd elbontása előtt célszerű lenne megnyitni a gyalogos aluljárót, és ehhez szükséges a közvagyonba vétel, aminek pedig előfeltétele az ezt lehetővé tevő kormányhatározat.

A Környezetvédelmi Alap tavaly pályázatot hirdetett meg a helyi önkormányzatok számára elektromosautó-töltőállomások létesítésére. Csíkszereda Önkormányzata elfogadta a pályázáshoz szükséges megvalósíthatósági tanulmányt, amely 15 töltőállomással tervez, és 2,8 millió lej pályázati összeg mellett 1,1 millió lej önrésszel számol. Bors Béla alpolgármester elmondta: míg Csíkszeredában 2020-ban 12 elektromos autó volt bejegyezve, tavaly már 44-re növekedett a számuk.

A város kulturális életének szempontjából említést érdemel az a napirendi pont is, amely a mozi működtetésével megbízott Pro Cultura Siculi Közösségi Fejlesztési Társulásnak befizetendő tagságdíjról határozott: a folyósítható összeg lehetővé teszi, hogy a társulás mozivezetőt alkalmazzon már márciustól, akinek a feladata az állandó működtetés elindítása, fenntartása lesz.

 

2022. február 25.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA