HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

VISSZATÉR HARGITAFÜRDŐRE A TÉLI TRIATLON ÉS DUATLON


A tavalyi első esemény sikerén megacélosodva visszatér Hargitafürdőre a téli triatlon és duatlon országos bajnokság: március 4-én, pénteken rendezik az idei megmérettetést. A szervezők mintegy 80 hivatásos sportolót várnak, a benevezési határidő pedig március 2-án, holnap lejár. A verseny idejére, pénteken 9.30 és 12.00 óra között a Hargitafürdőre vezető megyei utat lezárják a forgalom elől.

 

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Koncz Alexandru főszervező sajtótájékoztatón ismertette a verseny tudnivalóit. A polgármester kifejtette: a tavalyi hargitafürdői visszajelzések alapján a szervezők és a sportolók is ragaszkodtak ahhoz, hogy házigazdák maradjunk. 

A téli triatlon három próbája a futás, a kerékpározás és a sífutás, a duatloné a futás és a kerékpározás.

A próbák szempontjából nem történt változás a tavalyi hoz képest: a Tolvajos-tetőn lesz a futás, majd a Hargitafürdőre vezető megyei úton a kerékpáros próba. Hargitafürdőn a duatlonosokra újabb futás vár, a triatlonosokra pedig a sífutás. Koncz Alexandru rámutatott: újdonságként idén a 11–13 éves korosztály is benevezhet duatlonra. A hóhelyzet függvényében módosulhat a futás távja, és a főszervező hangsúlyozta, hogy a szabályzatnak megfelelően csakis terepkerékpárokkal indulhatnak a versenyzők.

A főszervező szerint mintegy 80 hivatásos sportoló vesz részt a versenyen, a benevezési határidő pedig holnap, március 2-án éjfélkor. Benevezhetnek a versenybe a www.racehub.ro/register/wintertri2022 oldalon, csakis azok, akik rendelkeznek az Országos Triatlon-szövetség licencével. A licencet online lehet igényelni a www.triatlonromania.ro/licentiere weboldalon, orvosi igazolás alapján. Nemcsak profik, hanem amatőrök jelentkezését is várják. Bővebb leírást az esemény facebook-oldalán találnak (Campionat Naţional - Winter Triathlon & Duathlon 2021 - Harghita Băi).

A verseny napján délelőtt 9.30 és 12.00 óra között lezárják a gépjárműforgalmat a Tolvajos-tetőről Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei úton.

 

2022. március 1.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA