HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

VASÁRNAP INDUL BEREGSZÁSZRA CSÍKSZEREDA SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNYA


Két autónyi humanitárius gyorssegély indul holnap, március 6-án Csíkszeredából Beregszászra válaszolva kárpátaljai testvérvárosunk igénylistájára. A többnyire áramfejlesztőkből és biztosítéktáblákból álló adományokat a városháza, az önkormányzati cégek és helyi vállalkozások teremtették elő.

 

 

Csíkszeredea Önkormányzata és Csíkszereda Városháza részéről hat fő indul vasárnap a kárpátaljai Beregszászra, hogy gyorssegélyt kézbesítsenek a háború által fenyegetett testvérvárosunknak. Az orosz–ukrán háború kitörésének napján felajánlottuk a segítségünket Beregszásznak, a város polgármestere, Babják Zoltán által küldött igénylistán pedig többnyire olyan eszközök sorakoztak, amelyek az áramellátásban, ivóvízellátásban hasznosak.

„A beregszásziaknak jelenleg olyan eszközökre van szükségük, amelyek nem közösségi gyűjtésből, adakozásból szerezhetők be. Ennek értelmében olyan szakcégeket kerestünk meg, amelyek rendelkeznek a szükséges eszközökkel. Számos más vállalkozástól is érkeztek felajánlások, és ha a beregszásziak igénylistája kiegészül, akkor kérjük majd a további segítséget” – nyilatkozta Korodi Attila polgármester a gyorssegéllyel kapcsolatos mai sajtótájékoztatón.

Önzetlenül segít a Harvíz Rt., a Közüzemek Rt., az Eco-Csík Kft. és maga a városháza, továbbá az ING Service a Közösségért Egyesület, a Sazy Trans Impex, a Gerkon Electro, az Electric Inst és az Electric Com. Csíkszereda hat nagy teljesítményű áramfejlesztőt, hat automata biztosítéktáblát, hat egyköbméteres víztartályt, egy kompresszort, tűzoltótömlőt, háromfázisú villáskonnektorokat és villanykábeleket küld Beregszász megsegítésére. Az adományok összértéke áfával együtt 100 ezer lej. Köszönjük a segítséget!

 

2022. március 5.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA