HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MÁRCIUS 15 – ÚJRA SZABADON


Újra szabadon, korlátozások nélkül hajthatunk fejet egyik legjelentősebb nemzeti ünnepünkön és tiszteleghetünk a márciusi ifjak, a forradalom hősei előtt! Talpra hát, magyar!

Találkozzunk minél többen március 15-én 18.00 órakor Gál Sándor szobra előtt, majd a koszorúk elhelyezését követően, a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekart követve vonuljunk a Vár térre.
A megemlékezésen közreműködik a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola vegyeskara és a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar.
Az ünnep megkoronázásaként piros–fehér–zöld színekbe burkolózik a Mikó-vár!
 Azokat a városlakókat, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak részt venni ünnepségeinken, arra bátorítjuk, tegyék ki ablakaikba a nemzeti lobogót, tűzzennek szívük fölé kokárdát, így kapcsolódjanak 1848 március idusa emlékezetéhez.
Koszorúzás: Kérjük mindazokat, akik a Gál Sándor szobornál vagy a Vár téren koszorút kívánnak elhelyezni, jelezzék előzetesen szándékukat a 0266 315 120 / 134-es telefonszámon vagy e-mailben a varoshaza@szereda.ro címen március 14-én, hétfőn 15.00 óráig.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA