HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELŐKÉSZÜLETBEN AZ ORSZÁGOS LAKÁSÜGYNÖKSÉG ÁLTAL ÉPÍTETT LAKÁSOK KIUTALÁSÁRA VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYZAT


Nem köti folyamatos csíkszeredai munkahelyhez az ANL-s lakásokhoz való jogosultságot a bérleti szerződés meghosszabbításakor az az új szabályzat, amelynek elfogadása április végén kerül az önkormányzati testület napirendjére – jelentette be Korodi Attila polgármester a sajtó képviselőinek.

„Az elmúlt egy évben számos, jó értelemben vett vita, meghallgatás, sőt peres ügy is került előtérbe, amelyek azt erősítették meg bennünk, hogy az Országos Lakásügynökség által épített lakások kiutalására vonatkozó szabályzatot újra kell gondolnunk” – fogalmazott a polgármester.

Az új szabályzat egyrészt rendezi a jogszabályi szövegkörnyezetet, másrészt megnyitja azt a kérdést, hogy a jogosultak meddig lakhatnak egy ilyen lakásban. Az elmúlt években ugyanis  megváltoztak a munkavállalási szokások, és nagyon sok, a városban tevékenységet kifejtő vállalkozásnak nincsen munkapontja Csíkszeredában.

„Felelős önkormányzatként célunk tehát, hogy az érintett családok érdekeit szolgálja ez a döntés, és záros határidőn belül minden peres ügyet lezárjunk e tekintetben” – fogalmazott zárszóként a polgármester.

 

2022. március 23.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA