HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELSTARTOLT A NyárONSzereda!


Csíkszereda városának nyári programpalettáját bővítő NyárONSzereda fesztivál januári bejelentését követően elérkezett az idő, hogy az eseménysorozat részleteibe és a kulisszák mögé is betekintést nyújtsanak a szervezők. Készen áll már a június 9–12. között zajló összzenei fesztivál programterve és honlapja is.

A fesztivál négy nap alatt fejére állítjuk a város – fogalmazott felvezetőjében Korodi Attila polgármester, utalva a rendezvény rendhagyó voltára. A magyar zenei világ köré épülő fesztivál ugyanis nemcsak a könnyűzene különböző stílusainak ad teret, hanem magába foglalja az operától a népzenéig terjedő széles palettát, sőt, ötvözi a zene világát a kultúra más műfajaival. A helyszínek szempontjából is úttörő a fesztivál, hisz olyan tereket kapcsol be a szórakoztatás körforgásába, amelyek a hétköznapokban teljesen más funkciót töltenek be.

Sógor Enikő alpolgármester szerint a fesztivál célja az is, hogy közösséget kovácsoljon a különböző életkorú és ízlésű közönségből. Ugyanakkor fontos szempontnak tartják, hogy a rendezvénynek helyi, fűszeres jelleget kölcsönözzenek.

Rengeteg eseményre lehet számítani, legyen az kis, nagy vagy közepes, felnőtt, gyerek és családi, kulturális, zenei, modern, képzőművészeti, folk, valamint kulináris. Élénkké varázsoljuk a várost és olyan találkozási pontokat próbálunk létrehozni a résztvevők számára, amelyekben mind a csíkszeredaiak, mind a távolról ide látogatók kiélvezhetik a nyárelőt a NyárONSzereda rendezvény keretében. Célunk létrehozni egy olyan nívós fesztivált, amelyet barátságos, felemelő ünnepi élmény, valamint kulturális és szabadidős kaland itat át négy kerek napon keresztül – fogalmazott Bordás Attila szervező.

 

2022. március 23.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA