HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MÉRNÖKÖK SZÁMÁRA KÍNÁL MAJD MUNKAHELYEKET A VÁROSUNKAT VÁLASZTÓ BEFEKTETŐ


Nemsokára újabb befektetőt köszönthetünk Csíkszeredában. A beruházás megvalósulását megalapozó ötoldalú együttműködési szándéknyilatkozatot ma írta alá Csíkszereda Megyei Jogú Város, a magyarországi Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft., annak leányvállalata, a Controlsoft Automatizare S.R.L, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, illetve a Székely Károly Szakközépiskola képviselője.

„A gazdaságfejlesztés soha nem az önkormányzatnak a sikere, hanem a lelkes vállalkozások tevékenységének az eredménye, amelyhez az önkormányzat, illetve az oktatási rendszer hozzájárulhat, rásegíthet – mutatott rá Korodi Attila ma, április 8-án a sajtónyilvánosság előtt zajló eseményen. Mint mondta, a városháza gazdaságfejlesztési szakirodája által folytatott hosszas egyeztetés eredménye az a döntés, a Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft. leányvállalata egy 1,35 millió eurós beruházási projekt keretében – a víziközmű/vízügyi automatizálásban kulcsfontosságú – gyártó üzemcsarnokot és ehhez kapcsolódó irodaépületet épít Csíkszeredában.

A beruházás részleteiről és a cég terveiről Tromposch Julianna, a leányvállalat ügyvezető igazgatója számolt be. A megtartó, családi vállalkozásként jellemzett anyavállalat 30 éve foglalkozik vízművek, szennyvízművek automatizálásával, folyamatosan követve a modernizációs trendeket. Azt a döntésüket, hogy Csíkszeredában építik fel a 600 m2-es üzemcsarnokot és irodaépületet, alapos és hosszas felmérés előzte meg. Azt látták, hogy a nagyvárosokban már telítettség és olyan humánerőforrás-fluktuáció van, ami cégük szempontjából nem előnyös. „Mi a város és a megye azon törekvésében is partnerek kívánunk lenni, hogy a fiatalok az egyetem elvégzését követően szülővárosukban találjanak munkát” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

„Ez Csík jövője: magas technológiával, magasan képzett szakemberekkel fenntartható munkahelyeket teremteni” – csengett össze Borboly Csaba, Hargita Megye tanácselnökének véleménye a Controlsoft cég küldetésével.

Az üzemcsarnok már tervezés alatt van, idén elkezdődik az építkezés, jövőre pedig már meg is nyitnák azt. Rövid távon 15, mígy Az irodarészben villamosmérnököket, mérnök-informatikusokat, gépészmérnököket, az üzemcsarnokban pedig villanyszerelőket és technikusokat alkalmaznának, és a szakképző intézményekből érkezők gyakorlati oktatását is vállalnák. Cél, hogy a helyi vállalkozásokkal együttműködve nagyobb projekteket tudjanak vállalni és megvalósítani.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede elmondta, örömmel vesznek részt minden olyan tevékenységben, amely az egyetem misszióját – a versenyképes tudású diákok nevelését és Székelyföldön való munkavállalását – elősegítik, beteljesítik. Rámutatott, a Controlsofttal együtt a negyedik ipari forradalom is megérkezett Csíkszeredába.

A Székely Károly Szakközépiskola számára legalább két szempontból bír jelentőséggel az együttműködés. Blénessy Csaba igazgató szerint a diákjaiknak előnyt jelent majd, ha ilyen típusú vállalatnál szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot, ugyanakkor a tanulók toborzásánál is vonzerővel bír majd a céggel kötött partnerség.

 

2022. április 8.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA