HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A FIATALSÁG FESZTIVÁLJÁRA KÉSZÜLÜNK


Csíkszereda régi adósságot törleszt az ifjúság felé: május 6–8. között a Központi parkban olyan fesztiválra várjuk a fiatalokat, amely valóban róluk és nekik szól, amelynek a felépítésében ők maguk is részt vesznek. A Cloud Youth Festival panelbeszélgetésekkel, előadásokkal, sporteseményekkel, egésznapos progragomokkal, koncertekkel szólítja meg a Z generáció tagjait.

 

 

A Z generáció alatt az 1995–2009 között születetteket értjük, ők azok, akiket „digitális bennszülöttekként” is emlegetünk. A Z generáció tagjai sajátosan különböznek az előző nemzedékektől, mindennapi életükben kulcsszerepet játszik a számítástechnika rohamos fejlődése.

Csíkszereda Városháza kiemelt küldetésének tartotta a fiataloknak szánt hiánypótló rendezvénynek a létrehozását. A Központi parkban május 6–8. között zenei és előadói színpaddal (EcoTiny és CLOUD youth), művészsarokkal, egésznapos programokkal, chillzone-nal és kézműves vásárral is várjuk a fiatalságot a Cloud Youth Festivalra, amely a nevét éppen a „digitális bennszülöttség” jegyében kapta: a Z generáció az élményeinek jelentős részét a felhőben tárolja.

„Hisszük és tudjuk, hogy Csíkszereda élhető város. Itt jó családot alapítani és békés kisvárosi életet élni. Azt szeretnénk, hogy megerősítsük a fiatalokban, hogy ebben a városban ők is otthon érezhetik magukat, lehetőség van számukra is kikapcsolódni, szórakozni, fejlődni, közösségi élményben részesülni”  –  vallja a két főtámogatóval, az EcoTiny House-szal és a CamelCodinggal együtt a csíkszeredai városvezetés is.

Az előadók között olyan neves kutatókkal találkozunk, mint Barabási Albert László hálózatkutató, Tari Annamária pszichológus, író, dr. Seer László marketingszakember, Kubiszyn Viktor író, Miklós Csongor pszichológus, Keresztes Zsolt para atléta, az adatvizualizációiról ismert Csala Dénes, dr. Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE rektorhelyettese, Trunk Tamás magyarországi sportoló és influenszer, Miklós Edit olimpikon síző vagy a közérthető tudományos szövegeiről és Egyperceseiről ismert Nagy Péter és még sokan mások.

A zenei fellépőket illetően a helyi lemezlovasokkal, feltörekvő együttesekkel szórakozhatunk: velünk lesz Dj BRNY, Dj Hunnay, Dj Raymi, Dj Bashkin, illetve a Diszperzit, a Nem Trió, a Dóra és a Bagázs, a Puppets, a Josh Moograin és a Blass Band együttes.  

Mindemellett sporttevékenységekkel is készülünk: kosárlabda maratont és közösségi futást szervezünk – utóbbit a Running Festival Csíkszereda partnerségében. A sporteseményekre a benevezés ma, április 12-én kezdődik.

A fesztivál előkészítésében nagy segítségünkre volt az Ifjúsági Egyeztető Tanács, a Csík Területi Ifjúsági Tanács és az a tavalyi közvéleménykutatás, amelynek elemzése kimutatta, hogy a helyi fiatalság körében nagy igény mutatkozik önismereti, közösségi média, drogprevenciós, szakmai, oktatási, sport, tudományos és környezetvédelmi témájú előadásokra.

A programokra a belépés díjtalan.

Részletes információkért kövessék a CLOUD Youth Festival facebook és instagram oldalát, ahol minden nap újdonságokkal jelentkezünk a hátralévő egy hónapban.

 

2022. április 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA