HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN! CSATLAKOZZANAK A NÉPSZÁMSZERDÁHOZ!


Csíkszeredában egyelőre az országos átlag alatti a népszámlálás önkitöltéses szakaszában való részvételi arány, ezért Csíkszereda Városháza a helyi cégeket és intézményeket megszólítva nagyfokú mozgósításra készül. Ennek kiemelkedő mozzanata az április 20-i NépszámSzerda, amelynek alkalmával a városháza telefonos ügyfélszolgálattal segíti az önkitöltés lehetőségével élő személyeket, családokat.

 

 

Országos szinten aggasztóan kevesen érdeklődnek a népszámlálás május 15-ig tartó önkitöltéses szakasza iránt, és ez alól Csíkszereda sem kivétel. A tét viszont óriási: nagy a valószínűsége annak, hogy a számlálóbiztosok az összeírás későbbi szakaszában nem jutnak el minden háztartásba, így nagyon sok család tagjait a nemzetiségüket, anyanyelvüket, felekezeti hovatartozásukat meg nem vallók csoportjába sorolják. Így a népszámlálás a valóságtól eltérő adatsorokat rögzít, amely nagyban befolyásolja egyebek mellett az oktatás nyelvének jövőjét.

„Városházi kezdeményezésből olyan helyzetet teremtünk, amelynek felhívása nyomán sok vállalkozás lehetőséget biztosít alkalmazottainak arra, hogy útmutatással, esetenként akár munkaidőben kitölthessék a népszámlálási kérdőíveket. Azt szeretnénk, hogy a vállalkozói felelősséggel összekapcsolva minél több családot bevonjunk” – nyilatkozta Korodi Attila polgármester a mozgósítást szolgáló kommunikációs kampány mai, április 19-i sajtótájékoztatóján.

A mozgósításban partnerünk a Csíki Vállalkozók Egyesülete, a Csíki Vendéglátósok Egyesülete, a Hargita Megyei Patronátus, valamint a Hargita Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A városháza ügyfélközpontjánál tartott sajtótájékoztatón az elöljáró kifejtette: az április 20-i NépszámSzerda alkalmával a városháza telefonos ügyfélszolgálattal áll az érdeklődők rendelkezésére. Az útmutatást kérők 8.00 és 16.00 óra között a következő telefonszámokat hívhatják: 0725 994880, 0722 526418, 0726 167182. Emlékeztetjük ugyanakkor, hogy az országosan hívható zöld szám 0314 338300, a magyar nyelvű, naponta 9.00 és 23.00 óra között hívható ügyfélszolgálat száma 0371 900172.

Az önkitöltésben részt venni kívánók figyelmét arra hívjuk fel, hogy fontos tudniuk a családtagok személyi számát, a kérdőív kitöltése során folyamatosan megjelenő Complete interview parancsra pedig csak akkor kattintsanak, ha már a teljes kérdéssort kitöltötték! A kérdőív kitöltője jogosult egy szabadnapra.

 

2022. április 19.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA