HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELKEZDŐDÖTT A VASÚTI FELÜLJÁRÓ ÚJJÁÉPÍTÉSE


A városvezetők és a sajtó jelenlétében ma, április 26-án reggel a kivitelező lezárta a vasúti felüljárót és elkezdődött a híd újjáépítése. A munkálat maga után vonja a forgalmi rend ideiglenes módosítását.

 

 

A hidat mindkét végén lezárták a forgalom elől, elkezdték az úttest felmarását és a szalagkorlát eltávolítását, valamint a különféle kábelek átkötését előkészítő beavatkozásokat. A forgalom jelentősen megváltozott: a gyalogos forgalom számára megnyitották a Fürdő utca meghosszabbításában levő aluljárót, az autós forgalom pedig a Rét utcát és a terelőutat használhatja a híd elkerülésére, továbbá a munkálat idejére a 3,5 tonna tengelysúlynál kisebb autók számára ismét kétirányúvá vált a Villanytelep utca. A későbbiekben a MOL-kúttal szembeni kis aluljárónál villanyrendőrt helyeznének ki.

Az autóbusszal ingázók számára fontos tudnivaló, hogy a Csibába közlekedő 6-os (barna) és a Hargitafürdőre közlekedő 7-es (fekete) buszjáratok ezután is felveszik az Arta, a Sörgyár és a Rét utcai megállók utasait, a terelés miatt azonban változnak az egyes megállók érkezési/indulási időpontjai. A pontos menetrendet itt található: https://tinyurl.com/37jd72hr.

Az 1974-ben épült 198 méter hosszú vasúti felüljáró újjáépítésére a mobilitási pályázat keretéből 17,24 millió lejes támogatást biztosít az EU, az elszabadult árak miatt azonban ez csak harmada a teljes beruházási összegnek, amely a becslések alapján eléri a 48,7 millió lejt.

A leglátványosabb változás a híd szélességének növelése lesz: az úttest szélessége 7,80 méterre növekszik (két sáv), ezt két oldalról 70-70 centis védőkorlát és padka szegélyezi, majd mindkét oldalon épül 2,5 méter járda és bicikliút, kétoldalt pedig 30-30 centiméter széles korlát zárja hidat. A tartópilléreket nem bontják el, csupán megerősítik, és ezekre helyezik az előregyártott betongerendákat. A megvilágítást 42 LED-es égővel biztosítják, amelyeket 9 méter magas oszlopokra helyeznek.

 

2022. április 26.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA