HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FORGALOMELTERELÉS: ÖSSZETETT KÉRDÉSRE NINCS EGYSZERŰ VÁLASZ


A vasúti felüljáró lezárásának eredményeként létrejött előre látható forgalmi problémákra választ adtak az eddigi intézkedések, további beavatkozások pedig a tapasztalatok függvényében várhatók. Jövő hétfőtől teszt jelleggel villanyrendőr irányítja az átkelést a MOL benzinkúttal szembeni aluljárónál, de egyelőre kérdés, hogy beválik-e.

 

 

„Ahol a közlekedési folyosók behatároltak, egy híd lezárása olyan helyzetet teremt, amelyet nem lehet minden szempontból előre kiszámítani. A kivitelezővel, a rendőrséggel és a vasúttársasággal való egyeztetések értelmében éppen ezért vártunk erre a hétre, amikor iskolai szünidő alatt tesztelhetjük a módosult forgalmi rendet” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a mai, Bors Béla alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelynek alkalmával a leggyakrabban felmerült észrevételekre reagáltak.

A MOL-lal szembeni aluljárónál villanyrendőrt szerelnek, amelyet hétfőtől, május 2-tól üzemelnek be. A közlekedési rendőrség csak ideiglenes beavatkozáshoz járult hozzá, és amennyiben az autósor kinyúlik a Brassói útra, nem támogatja a villanyrendőrt. A Baromtér utca forgalmát egyébként az is nehezíti, hogy a GPS-alapú rendszerek erre irányítják a tranzitforgalmat is. Tegnap a városháza megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az áthaladó forgalom számára a terelőutat javasolják a GPS-rendszerek.

A Brassói út és a Zöld Péter utca találkozásánál a teherforgalom jelenléte miatt szakmai vitát képez egy ideiglenes körforgalom létrehozása, de erre vonatkozóan a következő héten letisztult döntés várható.

A híd újjáépítésének kivitelezője, a Strabag Kft. ma újabb jóváhagyást kapott a vasúttársaságtól. Ennek alapján – a híd újjáépítésének és az építőtelepnek az engedélyeztetési paramétereit már ismerve – el lehet kezdeni az engedélyeztetést a vasúttársasággal egy gyalogos átjáró sáv létrehozásáról. Az engedélyeztetést elindítjuk, a végkimenetel viszont a vasúttársaság döntésétől függ.

Ennél valamelyest tisztább a helyzet arra vonatkozóan, hogy Rét utcáról érkező, illetve az udvarhelyi városkijárat felől a Rét utcába behajtó forgalom elsőbbséget nyerjen, és a Stop tábla a felüljáró irányából érkezőket kötelezze megállásra. Ennek elemzése azonban még folyamatban van, és ha az a döntés születik, hogy módosul az elsőbbségadás, akkor a táblák cseréjén túl jól látható festés előzi meg a változtatást. A jövő héten még semmi esetre sem történik módosulás.

 

2022. április 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA