HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ELFOGADTÁK AZ ANL-S LAKÁSOK KIUTALÁSÁNAK ÚJ SZABÁLYZATÁT


Csíkszereda Önkormányzata jóváhagyta az állami lakásalapból épült bérlakások kiutalásának új szabályzatát, ezzel feloldotta azt a problémát, amely miatt tavaly több fiatal családnak költöznie kellett a számukra kiutalt lakásból. Az inflációarányos 2023-as adónövelést a törvény kötelezi, a városvezetés pedig máris arra hívta fel a figyelmet, hogy az adófizetők helyzetének könnyítése érdekében érdemi vitát kell majd lefolytatniuk.

 

 

Csíkszereda Önkormányzata ma, április 29-én tartotta soros havi ülését. Kiemelkedően fontos napirendi pontként elfogadták az állami lakásalapból épített (ANL) ifjúsági bérlakások kiutalásának új szabályzatát. A korábbi szabályzat ellehetetlenítette az ott lakást azok számára, akik munkahelyet változtattak, és az új munkahelyük nem Csíkszeredába volt. Ez a kitétel megszűnik, a lakásra pályázó családok esetében elégséges, ha a pályázó a szerződés aláírásának idején dolgozik Csíkszeredában bejegyeztett cégnél, intézménynél, a későbbi munkahelyváltás pedig már nem kizáró tényező. Az új jogszabály lehetőséget teremt a tavaly bajba jutott családok helyzetének megoldására is.

Kevésbé népszerű döntés, de törvényes kötelezettségként az önkormányzat a tavalyi inflációval arányosan indexálta a lej alapú adónemeket is. A tavalyi 5,1 százalékos infláció miatt ez jövőre jelentős adónövekedést vetít előre. Korodi Attila polgármester már most arra kérte az önkormányzati képviselőket, hogy év végén, amikor ez a kérdés terítékre kerül, vizsgálják meg az adófizető családok helyzetén való enyhítés lehetőségeit.

Ugyancsak a mai ülésen határoztak a bölcsőde önálló jogi személyiségéről, városházi gyakornokprogram bevezetéséről, forgalombiztonsági és közbiztonsági okos megoldásokat elősegítő alapok megpályázásáról, illetve a magyarországi Győrrel kötendő testvérvárosi kapcsolatot rögzítő szerződés aláírásáról.

 

2022. április 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA