HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÖTLETRE FEL! TEGYÜK ÉLETTEL TELIVÉ A SÉTÁLÓUTCÁT!

Petőfi utca közösségi hackathon


Újszerű kezdeményezéssel rukkol elő Csíkszereda Városháza a The House egyesülettel és a Kohó szakmai munkacsoporttal partnerségben: „Közös gondolkodás, innovatív megoldások” mottóval Petőfi utca közösségi hackathont szervez.

Csíkszeredában ugyan még nagyrészt ismeretlen a hackathon fogalma, a környező városokban azonban már sok hasznos és a közösség javát szolgáló ötlet született hasonló jellegű speciális ötletversenyen.

„A Petőfi utca varázsát, létét kívánjuk megerősíteni a város életében, és ehhez partnereink együttműködésével a hackathon módszerét hívtuk segítségül” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a programot felvezető sajtótájékoztatón. Mindenkinek – korosztálytól, képzettségtől függetlenül –, akinek köze van a Petőfi utcához, behozhatja a saját meglátásait, amellyekkel mindannyiunkat gazdagíthat, és ha okosan használjuk, a következő években elindulhat az a folyamat, amely által visszatérhet az élet a Petőfi utcába – mutatott rá a polgármester.

Eredetileg a szoftveriparban terjedt el az a 24-48 órás ötletverseny, amelyben a résztvevők megadott témakörben az üzleti kihívástól minimálisan működőképes termékmegoldásig jutnak el. A szót ma már az eredeti jelentéséhez képest szélesebb értelemben használják, ilyenkor nem informatikai, hanem más jellegű megoldások fejlesztése a rendezvény célja.

Szilágyi Levente, a The House egyesület vezetője elmondta, a kifejezés a hack és a marathon szavak összevonásából alakult ki. Bár a hack-elés sokak fejében negatív konnotációval bír, jelen esetben más jelentést kap: a megszokotton kívül gondolkodni, nem elfogadni a létező helyzetet, hanem kreatív gondolkodás által megtalálni, hogyan tudjuk jobbá, hasznosabbá tenni magunkat és a fennálló problémát megoldani. Mindez maratoni körülmények között valósul meg, 48 órán át annak érdekében, hogy a gondolatmenet, a munka ne szakadjon félbe.

Közös gondolkodásra hívjuk tehát azokat a városlakókat, csoportokat, civil szervezeteket, akik fontosnak tartják, hogy cselekvően hozzájáruljanak egy közös ügy megoldásához.

Ha jó ötlete van, amit szívesen kidolgozna tartalmas csapatmunka keretében, akkor jelentkezzen a május 10-i előeseményre a következő linken: https://forms.gle/vfK52xxE4pGiJ7mF8

Az érdeklődők az előeseményen ismerkedhetnek meg a közösségi hackathon módszertanával. Itt derül ki, hogy van-e konkrét érdeklődés a projekt iránt, hogy mennyire elkötelezettek az emberek, mennyire szeretnének bekapcsolódni a város körforgásába. Itt születnek meg a projektek, amelyek felvázolásával a 48 órás hackathon indul.

Most szóljon bele!

 

2022. május 3.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA